En Sıcak Konular

AK Partili vekil ROJ TV'ye konuştu

21 Temmuz 2009 22:55 tsi
AK Parti'li milletvekili ROJ TV'ye konuştu: 'Başbakan, DTP ile görüşmeli'

ROJ TV"ye konuşan AKP Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Kürt sorununun çözümü için Başbakan Erdoğan"ın DTP ile görüşmesi gerektiğini belirterek, “Ben inanıyorum ki bu sorun çözülecek. Bu sorunun çözümünün adresi Meclis"tir. Bu sorununun çözümüne katkı sunacak taraf veya kişiler de masaya davet edilmelidir” diye konuştu.

AKP Hakkari Milltvekili Rüstem Zeydan ROJ TV"de yayınlanan Roj Aktüel programına konuştu. Gazeteci Erdal Er"in sorularını yanıtlayan Rüstem Zeydan, Kürt sorununun sadece bölgeyi değil, Türkiye"yi, hatta ülkenin yakın coğraflarını etkilediğini söyledi. Bütün tarafların bu sorunun çözümü konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Zeydan, “30 yıla yakındır bir sıkntı var. Dolayısıyla bu olağanüstü hal ve olanan dışı durum ülkenin her köşesini etkilemektedir. Demek ki gelinen noktada demokratik çözüm adına herkes eteğindeki taşları dökmelidir. Türkiye"nin 300 milyar dolara yakın kaybı var. Bunun yanı sıra artık kan ve gözyaşı son bulmaladır” dedi.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinin haberine göre bir AKP milletvekili olarak Kürt sorununun çözümüne olan inancının tam olduğunu ifade eden Zeydan, “Biz ülkenin her köşesinde oy alan bir partiyiz. Bu ortak sorun ortada duruyor ve bunu AKP çözmelidir ve AKP çözecektir. Ben de buna yürükten inanıyorum. Demokratik bir açılımdan ve demokratik bir çözümden söz ediyorsak demokratik hayatın içersindeki siyasi partilere mutlaka kulak vermeniz lazım. DTP"yi herkesin muhatap alması ve diyalog kurmasında büyük fayda vardır. Bu muhataplığın bir an önce gerçekleştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

"BAŞBAKAN DTP İLE GÖRÜŞMELİ"

DTP"nin Erdoğan ile görüşme talebine de açıklık getiren Zeydan sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakan belkide yoğun programı dolayısıyla ya da konu çok çetrefilli ve güncel olduğu için yine kamuoyu ile paylaşılması kadar paylaşılması gereken bir konu olduğu için görüşmemiş olabilir. Sayın Başbakan"ın DTP ile görüşmesi lazım. DTP"yi herkesin muhatap alması lazım.”

"TARAFLAR VEYA KİŞİLER MASAYA BUYUR EDİLMELİDİR"

Çözümün adresinin TBMM olduğunu söyleyen Zeydan, “DTP önemli bir patnerdir ve sorunun çözüm yeri Meclis"tir. Sorunun çözümüne katlı sunacak taraflar veya kişiler artık Masaya buyur edilmelidir. Bu sorunun çözüleceğine yönelik çok umutluyum. Hükümet üyesi değilim ama milletvekiliyim. Dolayısıyla katkı vermeye hazırım. Daha fazla geç kalırsak ülkemiz için geç kalırız” diyerek sözlerini noktaladı.

kanald



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs