En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu'ndan 'para kazanma' taktikleri

21 Temmuz 2009 20:51 tsi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan para kazanma tavsiyeleri...

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayserililerin para kazanmanın yollarını bedava anlatmayacağını, ancak kendisinin görevi gereği bunu yapacağını belirterek, “Kredi kullanın, kurumsallaşın, ne iş yaparsanız yapın marka olun, inovasyon, yani yenilikçilik yapın, öncülük edin, finansal krize uzun vadede çözüm ise ‘çifte çapa’ dediğimiz; güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi ile olur” diyerek işadamlarına tavsiyelerde bulundu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği vergi ödül törenine, TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li İsmail Eşref, AKP Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Hisarcıklıoğlu, Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay'ın orta sıralarda oturduğunu görünce, kadın girişimcilere verdiği öneme değinerek sözlerine şöyle başladı:

“Kapıda beni bir hanım karşıladı. Sizden bir ricam var. Önde bir koltuk boşluğumuz var. Nurcan Hanım siz buraya gelin. Ben Türkiye’de kadın girişimcilerimizi özellikle ön noktada pozisyon almaları için teşvik ediyorum. Aslında kendimi düşündüğüm için ön plana getiriyorum. Sebebi şu; Türkiye’de nüfusun yarısı erkek. Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 300 bin tüccar, sanayici firmacı çıkartmışız. Bunların büyük bir ağırlığı erkeklerden oluşuyor. Kadınlar nüfusumuzun diğer yarısı. Özellikle kadın girişimciliği ön plana çıkartılarak genç kızlarımızın girişimciliğe heves duyması için onlardan ricam rol model olmaları ve ülkemizin zenginliğine zenginlik katmaları. Özellikle kadın girişimcilerimize ve genç girişimcilerimize ön planda yer vermeliyiz. Çünkü genç girişimcilerde gençlerimizi örnek alacaklar girişimciliğe heves duyacaklar ki, ülkemiz zenginleşebilsin. Ülke zenginleşirse bizde zenginleşiriz.”

Nurcan Abay ön sıradaki yere otururken Hisarcıklıoğlu bu davranışı ile alkış aldı. Kayserililerin para kazanmanın yollarını bedava anlatmayacağını, ancak kendisinin görevi gereği bunu yapacağını söylemesi törene katılanlar arasında gülüşmeye neden oldu. Türkiye’de kişilerin değil sistemin değişmesi gerektiğini savunan Hisarcıklıoğlu, “Küçük olsun, benim olsun mantığı artık çağ dışı kaldı. Para kazanmak istiyorsak artık işlerimizi büyütmek zorundayız. Çin’i kınıyoruz. Ama 2 bin yıldır o bölgenin hakimi. Bizler ise 16 imparatorluk yıkmışız. Birlikte bereket ve rahmet, ayrılıkta azap var. 30 sene önce 3 milyar dolar ihracatımız vardı. Bugün ise 130 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 200’den fazla ülkeye mal gönderiyoruz. 30 sene önce 35’inci ekonomiydik, şimdi ise 17’inci sıradayız. Bizler neden ilk 10’a girmeyelim, ilk sıralara yerleşmeyelim? Bunun için ayağımızdaki prangaların çözülmesi gerekiyor” dedi. Hisarcıklıoğlu, para kazanmanın püf noktalarını ise şöyle sıraladı;

“Kredi kullanın, kurumsallaşın, ne iş yaparsanız yapın marka olun, inovasyon, yani yenilikçilik yapın, öncülük edin, finansal krize uzun vadede çözüm ise ‘çifte çapa’ dediğimiz; güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi ile olur.”

Daha sonra, 2007-2008-2009 yıllarında yüksek oranda gelir ve kurumlar vergisi ödeyenler ile en kıdemli TSO üyelerine plaket verildi.

Zonguldak TSO Başkanı Mehmet Salih Demir, Hisarcıklıoğlu'na madenci, kömür vagonu ve madenci fenerinden oluşan bir biblo hediye etti.

milliyet



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,893 µs