yeniden mi? | " /> yeniden mi? | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon yeniden mi?

21 Temmuz 2009 19:41 tsi
Ergenekon yeniden mi? Bir ihbar sonucu eşzamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 3'ü muvazzaf asker 4 kişiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Ergenekon'la ilgili ele geçirilen belgeler, bir 'yeniden toparlanma' ihtimalini düşündüren cinsten...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan bir ihbar mailiyle başlatılan ve 3'ü muvazzaf asker 4 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyona ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Buna göre gözaltına alınan askerlerin Gölcük'teki evlerinde yapılan aramalarda Ergenekon yapılanmasına ilişkin bazı belgeler bulunduğu iddia edildi.

18 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan bir ihbar maili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Mailin içeriğinde gönderen şahsın kendisinin de bir teğmen olduğunu belirttiği ancak ismini vermediği öğrenilirken, mail adresine ve nereden gönderildiğine ilişkin araştırma yapan uzman polisler maili yazan kişiye ilişkin bilgiye ulaşamadığı belirtildi. İmzasız şekilde gelen mailin sadece bir kez kullanılmak üzere hazırlandığını tahmin eden polis, mailin içeriğinde ihbar edilen kişilere yönelik ayrıntılı bilgilerin yer aldığını tespit etti. Mailde dikkat çeken iddialara yer verilerek Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görevli 3 teğmen ile İstanbul Şirinevler'de bir kişinin bağlantılı oldukları bilgisi yer aldı. İhbar mailini değerlendirmeye alan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek Kocaeli ve İstanbul'daki 3 ayrı adrese baskın düzenledi.

UYUŞTURUCU, PATLAYICI VE MERMİ

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda elde edilen bilgi ve belgelere el konularak kayıt alındı. Aramalarda çok sayıda CD'ye de el konulduğu ve ihbar mailindeki ciddi iddiaların CD'lerdeki bilgiler ışığında değerlendirileceği öğrenildi. Şüpheli Teğmenlerden birinin otomobilinde yapılan aramada ise 500 gram TNT patlayıcı, 10 paket esrar ve bir miktar Captagon uyuşturucu hap ele geçirildiği belirtildi. Aramalar sırasında bazı mermilerin de ele geçirildiği ve incelemeye alındığı öğrenildi. Aramalarda ayrıca "Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi" isimli belgenin de ele geçirildiği iddia edildi. Belgenin gözaltına alınan askerlerin evlerinde yapılan aramalarda bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen şüpheli teğmenler Merkez Komutanlığı'nda, diğer bir şüpheli ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmış bu sabah saatlerinde sevk edildikleri Adilye'de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi.

cihan



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs