Kazı bitti... | " /> Kazı bitti... | "/>

En Sıcak Konular

Kazı bitti...

21 Temmuz 2009 18:43 tsi
Kazı bitti... 12 korucunun öldürülerek gömüldüğü iddia edilen Derecik Taburu'ndaki kazı bugünlük sona erdi. İddiaların ardı arkası kesilmiyor: Orada 12 köylü dışında başka cesetler de mi gömülü?

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde 1994 yılından bu yana haber alınamayan 12 kişinin, İçkale Güvenlik Tabur Komutanlığı'nda öldürülerek gömüldüğü iddiaları üzerine, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bahadır Sakaoğlu ve Şemdinli Savcısı Mustafa Dağlı gözetiminde başlatılan kazı çalışması sona erdi.

Saat 11.30 civarında başlayan kazı çalışmalarında saat 15.00'e kadar bir bulguya rastlanmaması üzerine Tabur Komutanlığı'ndan çıkan Hakkari Barosu avukatı Salih Akbulut, dışarda bekleyen bir görgü tanığıyla görüştü. Adı öğrenilemeyen görgü tanığı, kazılan yerin yanlış olduğunu belirterek, bazı fotoğraflar üzerinde gösterdiği kazının yapıldığı noktanın 8 metre uzağındaki bölgede çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Görgü tanığı "Kazılan yerlerin 8 metre ilersinde kırmızı taşlar var. Cesetler oraya gömüldü" dedi. Bunun üzerine kazı çalışmasına belirtilen yerde devam edildi.

Bu arada sabah saatlerinde yasak olmasına rağmen çekim yaptığı için gözaltına alınan DHA muhabiri Azer Demir ve Sabah gazetesi muhabiri Ercan Demirci, bir kaç saat sonra serbest bırakıldı. Muhabirlerin çektiği görüntü ve fotoğraflara el konuldu.

KORUCU YAKINLARINDAN KAN ÖRNEKLERİ

Öte yandan Şemdinli'de öldürülüp Derecik Tabur Komutanlığı'na gömüldüğü ileri sürülen 12 korucunun yakınlarından kan örnekleri alındı. Sabah saatlerinden, öldürüldüğünü iddia ettikleri yakınlarının fotoğrafını ellerinde taşıyarak Derecik Tabur Komutanlığı önüne gelen gruptan, kayıp yakını oldukları belirlenen 8 kişi, Savcılık kararıyla içeri alındı. Kazı çalışmaları başlamadan önce, korucuların birinci derece yakınları olduğu belirtilen bu kişiler Derecik Sağlık Ocağı'na götürülüp DNA testi için kan örnekleri alındı. DNA testi sonuçlarına göre kimlik tespiti yapılacak
Hakkari Baro Başkanı Mehmet Ekici ve kayıp yakınlarının avukatları Salih Akbulut, Vatan Erler ve A. Rezzak Ertaş da kazı çalışmalarında hazır bulundu.

Derecik'te gazetecilere açıklama yapan avukatlardan Ekici, ''Mağdur avukatları olarak arkadaşlarımızla olay yerine geldik. Sanırım olumlu bir hava içerisinde geçecek. Mağdur yakınları da burada. İleride kazı çalışmaları başladığı zaman yine gerekli açıklamaları yapacağız. 12 kişi kayıp, tanık beyanlarına göre bir kroki var. Başkalarının da olabileceği iddia ediliyor. Olay yakında açıklığa kavuşacaktır'' dedi.

haberturk



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,607 µs