En Sıcak Konular

Hacı adaylarına 'virüs uyarısı'

21 Temmuz 2009 15:03 tsi
Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dan yeni dönen 28 yaşındaki Mısırlı bir kadının, domuz gribi virüsü sonucu yaşamını yitirmesinin ardından yetkililer, zayıfların, yaşlıların, çocukların ve hamile kadınların bu yıl Hacca gitmemeleri yönünde uyar

Mısırlı genç kadının, domuz gribi kurbanı ilk Arap olduğu belirtiliyor. Mısır Sağlık Bakanlığı'na göre, adı açıklanmayan kadın Cumartesi günü Umre dönüşünden birkaç gün sonra yaşamını yitirdi. Genç kadının, domuz gribine yakalanmadan önce, başka sağlık problemlerinin de olduğu da kaydedildi.
Bakanlıktan üst düzey bir yetkili, Mısır'da halen 130 kişinin domuz gribine yakalandığını belirlediklerini, vakaların tümünün gözlem altında olduğunu açıkladı.
Bu olayın, bölgede bir süredir devam eden "Bu yıl Hac yasaklansın mı?" tartışmalarını yeniden alevlendirmesi bekleniyor.
Mısır Sağlık Bakan Yardımcısı Amro Kandil, BBC Arapça Servisi'yle yaptığı söyleşide, aşırı tepkiler vermeye gerek olmadığını söyledi:
Amro Kandil, "Hac konusundaki önerilerimizi üç hafta önce yayınladık: Kronik hastalıkları olanlar, yaşlılar, çocuklar, hamile kadınlar, solunum yolu ve kalp hastalıklarından muzdarip olanlar Hacca gitmemeli. Suudi yetkililer de Dünya Sağlık Örgütü ile görüştükten sonra bu öneriyi aynen tekrarlamıştır" dedi.
Domuz gribi tehlikesi, bölgede paniğe yol açmış durumda. Mısır bu konuda harekete geçen ilk ülke olmuş ve doktorların bu virüsün insandan insana yayıldığını açıkça söylemesine rağmen, ülkedeki tüm domuzları itlaf etmişti.

''ÖLÜ SAYISI 700'Ü AŞTI''
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise domuz gribinden ölenlerin sayısının 700'ü aştığını bildirdi. DSÖ, ay başından bu yana hastalıktan 300 kişinin daha öldüğünü, vaka sayısının ise ülkelerden bilgi almayı geçen hafta durdurması nedeniyle bilinmediğini açıkladı.
Örgüt sözcüsü Aphaluck Bhatiasevi, hastalığın yayılmasını engellemeye yönelik olarak ülkelerin alabileceği önlemler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
Okulların kapalı tutulmasının da bu önlemler arasında yer alabileceğini belirten Bhatiasevi, bununla birlikte ülkelerin uygun gördükleri önlemleri almada serbest olduklarını söyledi.

Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs