En Sıcak Konular

Başkandan Giresun'un son durumu

21 Temmuz 2009 13:33 tsi
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kentte yaşanan yağış sonrası meydana gelen taşkınlar sonucu, halen bin dolayısında araç ile 2 bin-3 bin civarında evin su altında olduğunu söyledi.

Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte gece başlayan yağışın etkisini azalttığını, ancak yağmurun devam ettiğini belirterek, ''Suyun debisinde düşme var, ama yağış devam ediyor. Şu anda onlarca araç, bine yakın, belki binden fazla araç, 2 bin 3 bin ev su altında, şehir su altında. Tam tespit yapamıyoruz, her taraf su altında'' dedi.

Şehrin batı yakasındaki 3 derenin tamamen taştığını, doğu yakasında ve meyilli arazilerde ise ciddi bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Aksu, yağışta düz arazilerin ise tamamının sular altında kaldığını ifade etti.

Belediye Başkanı Aksu, olayda büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini, tek tesellilerinin ise can kaybı bulunmaması olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Bu bir doğal afettir, bunlar zaman zaman olur. Tabii Giresun, daha doğrusu bölgemiz yağış alan bir bölgedir. Kısa süre önce Artvin'de de aynı sorun yaşandı. Buna göre planlama yapmamız lazım. Dere yataklarına ev yapmamamız lazım, dere ıslahlarını bitirmemiz lazım, bunlarla ilgili çalışmalar yapmamız lazım. Selle yaşamayı öğrenmeliyiz, bunun için altyapıyı hazırlamalıyız, yağışsız bölge gibi altyapıyla beklememeliyiz. Çünkü yağış alan bir bölgeyiz. Bunu yapamazsak böyle sıkıntılara maalesef her zaman gebe olacağız''


SU TAŞKINLARI EN ÇOK DAR GELİRLİYİ ETKİLEDİ


Kerim Aksu, su taşkınlarının daha çok evlerin alt katlarında oturan dar gelirli aileleri etkilediğini ve bu ailelerin evlerinden tahliye edilmesi çalışmalarının sürdüğünü anlatarak, ''Su basan evleri tahliye ediyoruz. Tahliye olan evlerimizde, alt katlarda yaşayan daha çok dar gelirli insanlarımız oturuyor. En büyük sıkıntıyı çekenler de onlar'' şeklinde konuştu.

Kentte meydana gelen maddi zarara ilişkin rakam vermenin zor olduğunu vurgulayan Aksu, ''Maddi zararı Belediyemizin tek başına karşılaması mümkün değil, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile görüştüm. Bu konuda devletimiz bize mutlaka yardımcı olacaktır. Önemli olan can kaybının yaşanmaması'' dedi.


''GİRESUN'DAKİ KARA YOLU BİR FELAKETTİ''


Belediye Başkanı Aksu, yağış yüzünden kapanan sahil yoluna ilişkin bir soru üzerine de şunları anlattı:

''Kara yolları başlı başına bir faciadır. Ben kara yollarının kentten bu şekilde geçmesine baştan beri karşıydım. Giresun'daki kara yolu, girişiyle, çıkışıyla bir mühendislik faciasıdır. Bu, su taşkını felaketinden ayrı bir konu, ama yüzlerce mühendis getirin bir tanesi 'bu yol düzgün olmuş' demez. Böyle bir yol var burada.''

Yağış yüzünden kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nun yeniden ulaşıma açıldığını belirten Aksu, deniz seviyesinin altında yapıldığı için sularla doldukları öne sürülen alt geçitlere ilişkin de ''Deniz kenarı, yağmur alan bölgelerdeki altyapı ile İç Anadolu Bölgesi farklı olur. Bunları iyi analiz etmek, iyi etüt yapmak lazım. Altyapıyı yapmış olmak için iş yapmamak lazım. Ondan sonra büyük sıkıntılar yaşanıyor'' dedi.

Kerim Aksu, çevre illerden motopomplar istedikleri belirterek, tahliye ve diğer çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

aa



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs