En Sıcak Konular

EPDK'dan 11 şirkete ceza yağdı

21 Temmuz 2009 12:31 tsi
EPDK, Petrol, LPG ve Doğal Gaz Piyasası Kanunu ve ilgili yönetmeliklere aykırı hareket eden 11 şirkete, 50 bin lira ile 250 bin lira arasında değişen tutarlarda idari para cezası verdi.

EPDK'nın Kurul kararları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre Kurul, Hatay'da faaliyet gösteren otogaz bayilik lisansı sahibi Keskin Petrol Taşımacılık Oto Yedek Parça Kömür Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, istasyonunda mutfak tüpü dolumuna yarayan aparat bulundurması nedeniyle 236 bin 728 lira para cezası verdi.

Balıkesir'de bayilik lisansı ile faaliyet gösteren Kafkas Petrol Tarım Ürünleri ve Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti'ye ait kamyonda 20 Kasım 2006 tarihinde yapılan denetimde, kamyon kasasına yerleştirilmiş tankta bulunan yaklaşık 25 bin 700 kg motorinden alınan numunenin teknik düzenlemelere aykırı çıkması nedeniyle EPDK, şirkete 50 bin lira para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Kurul, Mehmet Ali Çelik - Yeni Fatih Ticaret'in Niğde'de bulunan istasyonundan 27 Ağustos 2008 tarihinde alınan akaryakıt numunelerinin TÜBİTAK MAM'da yapılan analizinde, numunelerin marker sonucunun geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edilmesi ve 9 Temmuz 2008 tarihinde yapılan denetimde, istasyonun arka kısmında bulunan yerüstü tanklarından alınan akaryakıt numunelerinin yapılan analizinde bitkisel yağ ve solvent karışımı olduğunun tespit edilmesi nedeniyle, şirkete 120'şer bin liradan toplam 240 bin lira idari para cezası verilmesini uygun gördü.

Tarik Küren- Öz Hazal Petrol'ün Niğde'de bulunan istasyonundan 14 Ocak 2009 tarihinde alınan akaryakıt numunelerinin TÜBİTAK MAM'da yapılan analizleri sonucunda, numunelerin marker sonucunun geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu, yapılan kromatografi analizi sonucunda ise numunelerin solvent ve motorin karışımı olduğunun tespit edilmesi nedeniyle şirkete 134 bin 400 lira para cezası veren Kuruldan, Hüseyni Petrol Madeni Yağlar Oto Elektrik Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketinin Niğde Ulukışla'da bulunan istasyonundan 17 Ocak 2008 tarihinde alınan akaryakıt numunelerinin TÜBİTAK MAM'da yapılan analizi sonucunda, numunelerin marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edilmesi nedeniyle 120 bin lira idari para cezası kararı çıktı.

Karakaşoğulları Nak. Petrol Ürn. İnş şirketinin Ulukışla Niğde'de  bulunan istasyonunda 21 Aralık 2006 tarihinde yapılan denetimde, istasyon tankından alınan biyodizel numunelerinin ODTÜ PAL'de yapılan analizinde numunenin biyodizel olmadığı, ham bitkisel yağ ile bir solvent karışımı olduğunun tespit edilmesi nedeniyle 120 bin lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

SAVUNMASI ALINACAK ŞİRKETLER

Kurul, Kütahya'da faaliyet gösteren bayilik lisansı sahibi Olgaç Nakliyat Petrol Ürünleri İnşaat Ticaret Turizm Limited Şirketinin, 11 Haziran 2007 tarihinde yapılan denetim sonucu alınan akaryakıt numunelerinin TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde yapılan analizlerinde, söz konusu numunelerin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermediği ve ilgili standartlara uygun olmadığının tespit edildiği anlaşıldığından şirketin yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı'nın yetkilendirilmesine karar verdi.

 Gürkan Hazal Petrol İnşaat Nakliye Tıbbi Cihazlar Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinden, ilgili standartlara aykırı akaryakıt satışı yapılması gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar veren Kurul, Nurlu Taah. Nak. Pet. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti'nin  2006 yılı içerisinde bağlı dağıtıcısı dışında tankerden akaryakıt ikmal etmek suretiyle, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığını yetkilendirdi.

Kurul, Enerko Mühendislik Isıtma Soğutma Doğalgaz Sis. Bilg. İnş. San. ve Tic. Lim. Şti'nin proje onayını beklemeden iç tesisat dönüşümüne ve kolon tesisatı yapımına başlamasının Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine aykırılık teşkil etmesi nedeniyle şirkete ihtarda bulunulmasını kararlaştırırken, bayilik lisansı (istasyonsuz) sahibi İnanç Can Akaryakıt Taşımacılık şirketine tankerlerden de alınan numunelerin TÜBİTAK-MAM tarafından yapılan analizinde teknik düzenlemelere aykırı olduğu tespit edildiğinden ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınmasına karar verdi.

DİĞER KARARLAR

Berktaşlar Petrol Tic. ve San. Ltd. Şti.'nin yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmal etmesinin Petrol Kanunu ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edildiğinden şirkete 50 bin lira tutarında idari para cezası veren Kurul, Balıkesir'de bayilik lisansıyla faaliyet gösteren Kocakent Petrol Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin ODTÜ'den gelen 29 Kasım 2005 tarihli analiz raporuna göre, ilgili teknik standartlara aykırı ve tağşiş edilmiş olduğu tespit edilen ve daha önce kendisine mühürlü tankta teslim edilen motorini, 26 Ekim 2006 tarihli tespite göre izinsiz bir şekilde mühür bozarak alıp satışa konu ettiğinin anlaşılması nedeniyle şirkete 2006 yılı için belirlenen 120 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kurul, Balıkesir'de faaliyet gösteren Gündüz Akaryakıt Ürünleri Nak. Tur. Oto. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin 11 Mayıs 2007 tarihli ve 16 Kasım 2007 tarihli tespite göre ise,çekicilerin yakıt depolarından dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesinin aykırılık taşıdığı gerekçesiyle 2007 yılı için belirlenen 120 bin liralık cezanın iki farklı tarihte tespit yapıldığından ayrı ayrı olmak üzere toplam 240 bin lira olarak uygulanmasını kararlaştırdı.

EPDK; Uşak'ta faaliyette olan istasyonlu bayilik lisansı sahibi Şenay-Metin Petrol ve Tekstil Ürünleri Ticaret Limited Şirketi hakkında, istasyonunda vaziyet planında yer almayan iki adet yer altı tankı bulundurması sebebiyle 10 bin lira tutarında, istasyonunda bulunan gizli yer altı tanklarında ''bitkisel esaslı yağ ile ağırlıklı olarak alifatik esaslı hidrokarbon karışımı'' madde bulundurması sebebiyle de 120 bin lira, ilgili teknik standartlara aykırı ve ulusal marker seviyesi geçersiz akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 120 bin lira tutarında, olmak üzere toplam 250 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Rahmet Akar. Nak. ve Tar. Ür. Dağ. Paz. Tic. Ltd. Şti'ye de  2005 yılında, dağıtıcısı dışında, akaryakıt (biyodizel) temin etmek suretiyle 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğine  aykırı hareket etmesi nedeniyle 120 bin lira para cezası verildi.

aa

 




Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,386 µs