En Sıcak Konular

Çiçek: KKTC'nin meseleleri bizim için öncelikli

21 Temmuz 2009 11:59 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC'nin meselelerinin kendileri için öncelikli olduğunu ifade ederek, ''Biz her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz'' dedi.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC'den ayrılmadan önce, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile birlikte Ercan Havaalanı Şeref Salonu'nda basına açıklama yaptı.

-EROĞLU: ''MESAJLAR KIBRIS TÜRKÜ'NÜ MEMNUN ETTİ''-

KKTC Başbakanı Eroğlu, Bakan Çiçek ile ekonomik konuları tekrar masaya koyup tartışma fırsatı bulduklarını belirterek, ''Biz görüşmelerin sonuçlarından son derece memnunuz'' dedi.

Cemil Çiçek'in gerek kendisini ziyareti sırasında gerekse dünkü törende yaptığı konuşma ile KKTC halkının ve hükümetin huzur içerisinde görevini devam ettirmesini ve Kıbrıslı Türklerin varlığını sürdürmesini sağladığını ifade eden Eroğlu, Çiçek'in verdiği mesajlarla Kıbrıs Türkü'nü memnun ederek güven tazelediğini söyledi.

Çiçek'in Özellikle Kıbrıs sorunu ve KKTC Hükümeti ile ilişkiler konusundaki ifadelerinin kendilerini rahatlattığını belirten Eroğlu, başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere tüm hükümet üyelerine sevgi ve saygılarını göndererek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Çiçek'i 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nda KKTC'de görmekten mutlu olacaklarını kaydetti.

KKTC Başbakanı Eroğlu, Çiçek'in ziyareti vesilesiyle ekonomik konuların ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine, ekonomik konuları sürekli görüştüklerini, Ankara ziyareti sırasında ve ardından Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ile bu konuları ele aldıklarını anlattı.

-CEMİL ÇİÇEK: ''HER ZAMAN KIBRIS TÜRKÜ'NÜN YANINDAYIZ''-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de bayram coşkusu ve heyecanını dolu dolu yaşayarak Türkiye'ye döndüğünü ifade ederek, KKTC'de bulundukları süre boyunca gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Başbakan Derviş Eroğlu ve bakanlarla yaptığı görüşmelerde ifade ettiği gibi, KKTC'nin meselelerinin kendileri için öncelikli olduğunu kaydeden Çiçek, Kıbrıs davasına milli dava olarak baktıklarını ve buradaki her olumlu gelişmenin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

''Biz her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz'' diyen Bakan Çiçek, Kıbrıs'ın yarınının bugünden daha iyi olacağını umduğunu belirtti.

Çiçek, ''El birliği ile danışarak konuşarak birbirimize gerekli desteği vermek suretiyle buradaki kardeşlerimizin refahını, mutluluğunu artıracak çalışmalar yapacağız. Bizim kararlılığımız, özlemimiz ve gayretimiz budur. İnşallah en kısa sürede sizlerle beraber olacağız. Sizleri de her vesile ile Ankara'ya bekliyoruz'' diye konuştu.

Devlet Bakanı Çiçek daha sonra adadan ayrıldı.
 
aa



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs