En Sıcak Konular

Sigara yasağı Danıştay'ta

21 Temmuz 2009 11:38 tsi
Kahveciler, sigara yasağına karşı Danıştay'a dava açtı.

İzmir Kahveciler Odası, kahvehanelerde sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından Danıştay Başkanlığı'na yürütmenin durdurulması için dava açtı. Bir basın açıklaması yapan İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, "Bizler sigaranın sağlığa zararlarını savunmuyoruz" dedi.

Kırdı, Dumansız Hava Sahası Projesi'ni desteklediklerini, ancak kahvehanelerin birer işletme olduğunu, sigara ve nargilenin de işletmelerin ayrılmaz bir parçası olduğunu savundu. Sigara veya nargile içen kişilerin mekanları kendi hür iradesiyle seçtiklerinin altını çizen Kırdı, "Nasıl ki, bir kişi kendi hür iradesiyle büfeden, bir bakkaldan sigara alıp içebiliyorsa, bırakın bu insanlar da yine hür iradeleriyle kahvehanelere gelip nargile ya da sigarasını içsinler" ifadelerini kullandı. İşletmelerin 19 Temmuz itibariyle boşaldığını, bu yasa ile işyerlerinin kapanma noktasına geldiğini savunan Kırdı, bu kanunda eşitsizlik olduğunu belirterek, "Sigara içmeyenin hakkı korunuyorsa sigara içenin de hakkının korunması gerekmektedir. Kanun anayasanın eşitlik ilkesine ve ticaret özgürlüğüne aykırıdır. Esnaflarımız yanlarındaki bir kısım çalışanları işten çıkarmak zorunda kalacaklardır. İşsizler ordusuna yeni işsizler katılacaktır" diye konuştu.

NİKOTİN SAKIZI

Bu arada, sigara yasağının uygulanmaya başlamasıyla başkentte restoran işleten Serkan Yılmaz da müşterilerine, sigara alışkanlığından kurtulabilmeleri için nikotin sakızı ve nikotin içeren patlıcanla hazırlanan yemekler sunmaya başladı.

Uygulamayı bir süre devam ettireceğini belirten Yılmaz, "Ticari bir kaygım yok. Bundan yıllar önce otobüs ve uçaklarda da sigara içiliyordu. İnşallah bu uygulamayla ta toplum olarak çabuk uyum sağlayacağız" diye konuştu.

Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de tatil yapan turistler de sigara yasağını olumlu karşıladı.

Yeni Şafak



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs