Hafızası karıştı! | " /> Hafızası karıştı! | "/>

En Sıcak Konular

Hafızası karıştı!

21 Temmuz 2009 08:33 tsi
Hafızası karıştı! Davanın '1 numaralı' sanığı Eruygur, duruşmaya gelmedi. Avukatı, hafıza kaybının sürdüğünü söyledi. Ama birşeyi unuttu...

Darbecileri ilk kez sivil hakim karşısına çıkaran Ergenekon'un ikinci davası başladı. '1 numaralı' sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur, duruşmaya gelmedi. Daha önce Yeni Şafak'ın haberine 'müvekkilimin hafıza kaybı yok' diyerek suç duyurusunda bulunan Eruygur'un avukatı yine çelişkili konuştu: Hafıza kaybı sürüyor.

Asrın davası Ergenekon'da dün tarihi bir gün yaşandı. Emekli generaller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda başlandı. Türkiye tarihinde ilk kez darbe teşebbüsünde bulunanlar sivil mahkemede hakim karşısında çıktı. Davanın '1 numaralı' sanığı Eruygur, duruşmaya gelmedi. Avukatı, Eruygur'un hafıza kaybının sürdüğünü söyledi. Yeni Şafak'ın Eruygur'a verilen sağlık raporundaki rahatsızlığın hafıza kaybına neden olmayacağı yönündeki haberine suç duyurusunda bulunan ardından 'müvekkilimin hafızası yerinde' diyen avukatın çelişkili açıklaması şüphelere neden oldu. 

HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYOR

Ergenekon'un üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan ve darbe teşebbüsünün de aralarında bulunduğu suçlardan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilen emekli Org. Şener Eruygur'un ilk duruşmaya gelmemesi dikkat çekti. Cezavinde düşerek beyin kanaması geçiren ve GATA'daki tedavisinin ardından tahliye edilen Eruygur'un avukatı Filiz Esen gazetecilere "Müvekkilinin hafıza kaybının sürdüğü için duruşmaya katılmadığını' açıkladı.

ÇELİŞKİYİ Yeni Şafak YAZDI

Eruygur'un hafızasını kaybettiği iddiasının doktorların teşhisiyle çeliştiğini Yeni Şafak 31 Mayıs 2009 tarihli manşetiyle ortaya çıkardı. Haberde uzmanların, Eruygur'a konan 'Sbdural hematom' (kafatası ve beyin zarı arasında kanama) teşhisinin hafıza kaybına neden olmayacağı tespitine ve avukat Filiz Esen'in "Hiçbir şeyi hatırlamıyor. Hafıza kaybı sürüyor" açıklamasına yer verildi.

SUÇ DUYURUSUNDA İTİRAF

Haberimiz üzerine Eruygur avukatı aracılığı ile Eyüp Basın Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, haberle Eruygur'a hakaret edildiği ileri sürüldü. Eruygur'un avukatı Esen, Yeni Şafak'ın haberinin ardından bir gazeteye yaptığı açıklamada da Eruygur'un sağlık durumuyla ilgili yalan haber yapıldığını söylemişti.

İBRAHİM ŞAHİN GİBİ KURTULACAK

Eruygur'un hafıza problemini gerekçe göstererek duruşmaya gelmemesi Susurluk hükümlüsü eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'in durumunu hatırlattı. Şahin 'sürekli hafıza kaybı ve bunama' raporuyla dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilerek ceza almaktan kurtulmuştu.


yenişafak



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,754 µs