En Sıcak Konular

'Öcalan'lı çözüm' haberlerine tepki

20 Temmuz 2009 22:35 tsi
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununa ilişkin bir rapor hazırlayacağı söylemlerine, Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği'nden tepki geldi.

Bir açıklama yapan Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Kürt sorunu diye bir sorunun var olmadığını ve sorunun tamamen rant ile çıkar meselesi olduğunu iddia ederek, "Ben de Kürt'üm ve ben de Güneydoğu'luyum ama benim bir sorunum yok. Bu ülkede Kürt sorunu diye bir sorunun olmadığına inanıyorum; rant sorunu var, çıkar sorunu var ve menfaat sorunu var. Birileri çıkıp açıklama yapıyor; '3 bin terörist var dağda' deniliyor.

 Peki; yıllardan beridir vur vur bitmiyor; demek ki dibine ip atmak lazım. Bu pis bir oyundur ve bir çok devlet büyüğümüz de bu oyunun birer parçası olmuştur. Bizim büyüklerimizden istirhamımız; şöyle bir baksınlar Türkiye'deki şehitlerimizin yüzde kaçı üst düzey insanların çocuklarıdır ve zenginlerin çocuklarıdır. Dini, dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun kimsenin ölmesini istemeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demiş; 'yurtta sulh cihanda sulh'. İslam dininin en büyük önemi nedir; bir insanı öldüren bütün insanları öldürmüş demektir. O nedenle 24 saat içerisinde nasıl bir bardak su içersin veya manavdan bir şey nasıl alırsın, aynı şekilde anında bu çatışmalı ortamı bitirirler, istenmiyor. Doğuda kan aksın, doğu insanları köle olarak kullanılsın isteniyor.

Benim PKK'lı teröristlere şöyle bir seslenişim olacak; 40 yıldır analarımıza, bacılarımıza acı ve gözyaşından başka ne verdiniz? Özgürlük ve demokrasi diyorsunuz ama en büyük insan hakları ihlallerini sizler yapıyorsunuz. Bugün sizleri savunanların ailelerine bakın; kimisi Avrupa'da, kimisi Amerika'da, kimisi de en lüks okullarda okumuyorlar mı. Hangi örgüt liderinin çocuğu gidip dağda vurulmuş, bana bir tanesini gösterin. Onların yurt dışındaki banka hesaplarını bir kontrol etsinler. Analarımıza sesleniyorum, bacılarımıza sesleniyorum; onların oyunlarına gelmeyiniz. Batıda şehit düşmüş insanlar da sizin gibi boynu bükük zavallı insanlardır" dedi.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununa ilişkin bir rapor hazırlayacağı söylemleri ile ilgili ise Büyükburç, "Öcalan önce kendi kendine sorsun kime hizmet ediyor? Kim için, ne için ve kimin kuklasıdır? Kimin maşasıdır? Öcalan ve onun gibiler, bu ülkede yaşayanlara zulümden başka ne vermişlerdir. Kaç bin terörist ölmüş bilmiyorum ama bu bölge insanının evini barkını yıkmış. Bu bölge insanına aş mı vermiş, iş mi vermiş. Bu bölgede yaşayan analarımıza acı ve gözyaşından başka ne vermiş.

Öcalan kimin uşağıdır, kimin itidir? Dağda bulunan ve kandırılan gençler bunu unutmasınlar; olan annelerinize, bacılarınıza, bebeklerinize ve onur ile şerefinize oluyor. Şunu kimse unutmasın; doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi hepsi et ve tırnak gibidir. Bir ananın oğlu eğer Hakkari'de şehit olmuşsa, o anamız Hakkari'ye farklı gözle bakmasın. Hakkari de bu ülkenin vazgeçilmezidir, Çanakkale de vazgeçilmezidir. Diyarbakır'a bakıyoruz mitinglere gelenlerin yüzde 5'i Diyarbakır'dandır, gerisi hepsi dışarıdan geliyor.

Büyüklerimiz bunları açıklasınlar ve önüne geçsinler. Oturma eylemi oluyor, bakıyorsun hep dışardan gelmişler ve bunlar parayla getirtiliyorlar. Mitingler oluyor, parayla insanlar geliyor ve bunu bir çok insan biliyor. Artık yeter, bu akan kan insan kanıdır, Müslüman kanıdır ve kimse unutmasın kıyamete kadar bu topraklar ay yıldızlı bayrağımızın altında olacaktır" diye konuştu.

iha



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,804 µs