En Sıcak Konular

O Başhekim nihayet konuştu...

20 Temmuz 2009 20:50 tsi
8 Hastanın Yangında Öldüğü Hastanenin Başhekimi Konuştu...

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Naci Çelik, 26 Mayısta hastanede çıkan, 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca hazırlanan rapora ilişkin "Hiçbir kişi suçu kesinleşinceye kadar suçlu ilan edilemez. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ki insanlar bu şekilde bu durumlara sokulabiliyor?" dedi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında, bakanlık müfettişlerinin hastanede yaklaşık 2 aylık incelemelerinden sonra oluşturduğu raporun basın bildirisi haliyle duyurulmasının kendisini çok şaşırttığını kaydederek, kendilerinin "kesin suçlu, kabahatli" ilan edildiğini ileri sürdü. Çelik, "İşte hastane yangınındaki suçlular belli oldu, her şey ortaya çıktı" diye kamuoyuna sunulduklarını, bunun etikle de hukukla da alakası olmadığını savundu.

İdareci arkadaşlarıyla birlikte bin 200'ün üzerinde kişinin çalıştığı, günde 3 bin 500, 4 bin vatandaşa sağlık hizmeti verilen bir kurumda sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Her insan gibi biz de yanlış yapabiliriz ama benim ve diğer arkadaşlarımın, hastalarımıza, hasta yakınlarına karşı sorumluluklarımızı yerine getirme noktasında adeta vurdumduymazlık içinde bulunduğumuzu ifade etmek bize yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Biz de insanız. Bizim de eşimiz, dostumuz var. Toplum içinde tanınan, bilinen insanlarız görevimiz icabıyla. Bu şekilde itham edilerek, suçlanarak düşürüldüğümüz durumu, bu duruma sebep olanlar acaba hiç düşündüler mi? Bundan acaba rahatsızlık duyuyorlar mı? Bu ülkede kimlerle alakalı neler söylendi, neler yazıldı ama herkesin bildiği gibi çok temel bir hukuk öğretisi olarak, hiçbir kişi suçu kesinleşinceye kadar suçlu ilan edilemez. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ki insanlar bu şekilde bu durumlara sokulabiliyor?"

Osman Naci Çelik, yangın çıktığını fark eden personelin itfaiyeyi beklemeden, kendilerini tehlikeye atarak müdahale ettiğini belirterek, hastanenin eksi 2. katında çıkan yangının, binanın fiziki eksiklikleri nedeniyle 5. kattaki genel yoğun bakım ünitesindeki hastaları etkilediğini bildirdi.

Olayda "çok ileri sağlık sorunları olan" 8 kişinin kaybedildiğini ancak o gün hastanede yatan 400'ün üzerindeki hasta ve hasta yakınının personel tarafından herhangi bir zarara uğramadan kurtarıldığını kaydeden Çelik, "Olayı asla hafife almıyoruz ancak bu yönünden de bakılmalı. Keşke olmasaydı. Buna en çok biz üzülüyoruz" dedi.

Çelik, raporda "Kablolar, yönetmeliğe uygun değil, siz neden bunu fark etmediniz?" denildiğini belirterek, bunu fark etmesi gerekenin kendileri olmadığını, kablolardan ruhsat veren kurum ve söz konusu firmanın sorumlu olduğunu savundu.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulunca hazırlanan raporda, Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, müdür yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler'in "görevlerini gerektiği gibi yapmakta ihmalleri olduğunun saptandığı, görevlerinden alınmalarının uygun olacağı" belirtilmişti.



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,914 µs