En Sıcak Konular

İsrail polisinden Olmert için şok tavsiye

20 Temmuz 2009 20:45 tsi
İsrail polisinden Olmert için şok tavsiye İsrail polisi, eski Başbakan Ehud Olmert'in bakanlığı dönemindeki bazı atamalarla ilgili dava açılması tavsiyesinde bulundu.

Olmert'in, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptığı dönemde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İdaresi'nde, siyasi amaçlı atamalar yaptığı iddia ediliyordu. Olmert hakkında uzun süredir devam eden soruşturmanın geçtiğimiz günlerde tamamlandığı ve bulguların, "dava açılması tavsiyesiyle" Başsavcı Menahem Mazuz'a iletildiği bildirildi.

Usulsüz atama iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten polis biriminin, Mazuz'a gönderdiği dosyada, Olmert hakkındaki suçlamaları destekleyen yeterli kanıtlar bulunduğunu belirttiği ifade edildi.

Polis ayrıca, Olmert ile birlikte Olmert'in o dönemdeki danışmanı ve Kabine Sekreteri Oved Yehezkel ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Raanan Dinur'un da yargılanmasını tavsiye etti.

Olmert'in bakan olduğu dönemdeki usulsüz atamalarıyla ilgili soruşturma 2006 yılı Eylül'ünde başlamış, bakanlıkta incelemeler yapan kamu müfettişi, Olmert'in  o dönemde Likud Partisi'nin Merkez Komite üyelerinden bazılarının, söz konusu idarede çeşitli görevlere getirildikleri ortaya çıkarılmıştı.

Öte yandan, Adalet Bakanlığı da bir açıklama yayımlayarak, İsrail Başsavcısı Menahem Mazuz'un, eski Başbakan Ehud Olmert'in Kudüs'teki evi ile ilgili dosyayı kapatma kararı verdiğini duyurdu. Olmert'in Kudüs'ün en seçkin semtlerinden Cremieux Caddesi üzerinde satın aldığı evle ilgili de çeşitli iddialar ortaya atılmış, evin bölgedeki rayiç fiyatların çok altında alındığı, ancak karşılığında evi satan müteahhidin işlemlerinde kolaylıklar sağlandığı öne sürülmüştü.

Olmert'in Basın Danışmanı Amir Dan, Olmert'e yönelik hakaretamiz beyan ve suçlamaların ardından, 3 yıldır süren soruşturmaların sona erdiğini ifade etti. Dan, diğer soruşturma dosyalarının da bunun gibi kapanacağına hiç şüphesi olmadığını ifade etti.

İsrail Başbakanı, hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle geçen yılın eylül ayı sonunda Başbakanlık görevinden resmen istifa etmiş, partisi Kadima'nın başkanlığını bıraktığı Tzipi Livni'nin hükümeti kuramaması nedeniyle ülkede erken seçime gidilmiş ve 10 Şubatta yapılan seçimler sonucu, Likud lideri Binyamin Netanyahu, koalisyonu oluşturmayı başararak Başbakan olmuştu.

aa



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,755 µs