FLAŞ… FLAŞ… FLAŞ… İhlas Haber Ajansı, Hırant Dink’e “dualar okunurken”, Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinin çok önce, “sıkça sorulanlar” bölümünden derlediği h" /> FLAŞ… FLAŞ… FLAŞ… İhlas Haber Ajansı, Hırant Dink’e “dualar okunurken”, Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinin çok önce, “sıkça sorulanlar” bölümünden derlediği h"/>

En Sıcak Konular

İHA duyarsızlığı: “Gayrımüslime rahmet caiz değil”

0 0 0000 00:00 tsi
İHA duyarsızlığı: “Gayrımüslime rahmet caiz değil” FLAŞ… FLAŞ… FLAŞ… İhlas Haber Ajansı, Hırant Dink’e “dualar okunurken”, Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinin çok önce, “sıkça sorulanlar” bölümünden derlediği h

Diyanet “tazeliği” yalanladı…

Aşağıdaki haber anında tüm haber sitelerinde ve yazılı basın organlarının haber sitelerinde verilmeye başlandı. Binlerce kişi bu haberi gördü. Ancak, iyibilgi’ye konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, bu haberin bu günle ilgili olmadığını, çok önceki zamanlarda vatandaşlardan gelen sorulara verilen yanıtların toparlanması olduğunu, ama böyle bir günde bu türden bir açıklamanın yapılmasının zaten “garip” olacağını, bu haberin verilmesini de “garip” bulduklarını ve konuyu araştıracaklarını söylediler. Haberi duyarlı bulmadıklarını belirttiler.

İşte o duyarsız haber…

İhlas Haber Ajansı bugün Hırant Dink’in dini merasimi yapılırken ve her dinden ve dilden dualar okunurken şu haberi geçti:
“Suikasta kurban giden Hrant Dink'in cenaze töreni sürerken, Diyanet İşleri Başkanlığı, sitesinde, müslümanların gayrimüslimlerin cenazesine katılmasıyla ilgili bir fetva yayınladı: Diyanet İşleri Başkanlığı, müslümanların, gayrimüslimlerin cenaze töreninde rahmet dilemesinin caiz olmadığını bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, sitesinde, müslümanlar, "Gayrimüslimlerin cenaze törenine katılan kişi, diğer dinlere ait dua, ibadet, benzeri dini ayin ve ritüellerin icrasına katılması ve gayrimüslim ölüler için rahmet dilemesi caiz değildir. Taziye ve teselli amaçlı olarak bu tür ziyaretler yapılabilir" diye uyardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinden derlenen bilgilere göre, müslümanların, gayrimüslimlerin cenaze törenlerine katılmasında hiçbir sakınca bulunmuyor. "Müslümanlar, gayrimüslimlerin cenaze törenlerine katılabilirler" diyen Diyanet, böyle bir merasime katılan kişinin diğer dinlere ait dua, ibadet, ayin ve ritüellerin icrasına katılamalacağını kaydetti. Bir müslümanın, gayrimüslim ölüler için rahmet dilemesinin de caiz olmadığına vurgu yapan Diyanet, "Taziye ve teselli amaçlı olarak, bu tür ziyaretler yapılabilir" dedi.

Gayimüslim bir cenazenin, müslüman mezarlığına defnedilip defnedilmeyeceği konusunda da görüş açıklayan Diyanet, tarih boyunca müslüman mezarlıklarının büyük bir itina ile hıristiyan ve yahudi mezarlıklarından ayrı mekanlarda oluşturulduğunu hatırlattı. İslam dininin ölülerin techiz, tekfin ve defin işlemlerinde, kabir ziyareti, okuma ve dua usullerinde kendine has uygulamaları olduğuna işaret eden Diyanet, şunları dile getirdi:

"Bunlar Müslüman Türk halkımızın öz kültürü olmuştur. Kültür erezyonu, kimlik kaybı bir millet için sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Bu bakımdan Müslüman mezarlığının gayrimüslim mezarlığı ile parselleri ayrı olan bir mekanda bulunmasında bir sakınca yoksa da, aynı mekanda karışık olarak defnedilmesi uygun değildir. Hıristiyan bir kişinin, müslümanlar arasında vefat etmesi halinde, o yerde hıristiyan mezarlığı varsa, cenaze bu mezarlığa gömülür. O yerde hıristiyanlara ait mezarlık yoksa ve bu kişinin başka yerdeki bir hıristiyan mezarlığına nakli de yapılamazsa, müslümanlara ait kabristanın, bir köşesine defnedilebilir." (İHA)

Diyanet'in iyibilgi'ye gönderdiği bilgi notu

www.iyibilgi.com



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,730 µs