kazı ne için? | " /> kazı ne için? | "/>

En Sıcak Konular

Tabur'da kazı ne için?

20 Temmuz 2009 19:27 tsi
Tabur'da kazı ne için? Şemdinli'de 12 korucunun öldürülmesi iddiasıyla ilgili flaş bir gelişme ajanslara düşerken, Hakkari Valiliği'nden de jet bir açıklama yapıldı...

12 korucunun öldürüldüğü iddialarına ilişkin Şemdinli Savcısı Derecik Taburu'nda kazı başlatıyor...  Şemdinli Savcısı, ''kazı yarın başlayacak'' dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1994-1995 yıllarında askerlik yapan bir er, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ihbar mektubunda, gözaltına alınan 12 korucunun öldürülerek Derecik İçkale Güvenlik Taburu'na gömüldüğünü iddia etmişti.

Eski asker, korucuların gömüldüğü yeri gösteren bir krokiyi de ihbar mektubuyla birlikte gönderdi. "12 korucunun JlTEM tarafından öldürülmesini içime sindiremiyorum, bu vahşeti herkesin bilmesini istiyorum" diyerek savcılığa ihbarda bulunan eski er, Hakkari Şemdinli Derecik İç Güvenlik Taburu'nda tanık olduğu olayları Taraf'a anlatmıştı. Taraf'ın konuyla ilgili yaptığı haber kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Bu iddialar üzerine Şemdinli Savcısı Derecik Taburu'nda kazı çalışması başlatmaya karar verdi.



Hakkari Valiliği'nin açıklaması

Bu arada aa'nın geçtiği habere göre, Hakkari Valiliği, Şemdinli'nin Derecik beldesindeki çalışmanın, askeri birliğin su ihtiyacının karşılanması için yapıldığını bildirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Derecik beldesinde konuşlu askeri birliğin bulunduğu bölgede delilleri karartmaya yönelik bir hafriyat çalışmasının yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu çalışmanın, askeri birliğin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Hakkari İl Özel İdaresi tarafından ihale edildiği ve sondaj amaçlı çalışmalara 10 Temmuzda başlandığı belirtildi.



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,105 µs