En Sıcak Konular

'15 Ağustos'u bekleyelim'

20 Temmuz 2009 17:33 tsi
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, ''PKK'nın yaptığı barış çağrılarına, devletin de cevap vermesini istiyoruz'' dedi.

Halis, ağır hasta ve yaşlı siyasi tutukluların cezaevlerindeki durumuna ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de idamın kaldırıldığını, ancak ''dolaylı idamın'' devam ettiğini iddia eden Halis, tutuklu ve hükümlülerin devletin güvencesinden yoksun olduklarını ileri sürdü.

Halis, Necmettin Erbakan'ın cezası affedilirken, Erbakan'dan daha ağır hastaların cezasının affedilmediğini ifade ederek, cezaevlerinin, ''ölüm evi olmaktan çıkarılması, Hükümetin, siyasi tutuklara, eşit yurttaş temelinde davranması'' gerektiğini söyledi.

"15 AĞUSTOS'U BEKLEYELİM"

''Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, 15 Ağustos'ta Kürt sorununa ilişkin açıklamalar yapacağı ve DTP'nin de önerilerde bulunacağına'' ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Halis, ''15 Ağustosu bekleyelim'' dedi.

Halis, barışa, çözüme giden yolda, öncelikli olarak eylemsizlik, çatışmasızlık sürecinin başlatılması gerektiğini, operasyonların durdurulmasının birinci adım olduğunu söylediklerini vurgulayarak, ''Operasyonlar durmadığı takdirde, tek taraflı bir silahsızlanmanın, tek taraflı geri çekilmenin, çözüme gitmeyeceğini söylüyoruz. Bu konuda birinci sorumluluk devlete düşer'' görüşünü savundu.
''PKK'ya düşen sorumluluklar nedir?'' sorusuna Halis, ''PKK, defalarca geri çekilme durumunda oldu, defalarca meşru savunma noktasının ötesinde bütün eylemlerini durdurdu. Buna rağmen, büyük oranda kayıplara neden oldu. Ama barış arayışı içinde olmaya gayret etti. Bu itibarla PKK'nın yaptığı barış çağrılarına, devletin de cevap vermesini istiyoruz ve temenni ediyoruz'' karşılığını verdi.
Halis, barışa giden süreçlerde, çeşitli sabote hareketlerin olabileceğini öne sürerek, ''Devlet, yarın, 'operasyonları durdurduk' dese bile, bunu sabote etmeye çalışan ara güçler olacaktır. İnanıyorum ki, devlet operasyonları durdursa, aklıselimin, barıştan yana gelişeceğidir'' diye konuştu.

A.A.



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs