En Sıcak Konular

'Başbakan içerde konuşuyor, dışarda susuyor'

20 Temmuz 2009 16:07 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın içeride konuştuğunu, dışarıda sustuğunu ifade ederek Başbakan’dan Doğu Türkistan olaylarını BM Güvenlik Konseyi’ne götürmesini istedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın parti kongrelerini “ucuz hamaset ve sahte milli irade kahramanlığı yaptığını, muhalefete siyasi husumet ilan ettiği bir saldırı arenasına dönüştürdüğünü” kaydederek, Başbakan’ın tavrının siyasi ahlak, dürüstlük ve ciddiyetle bağdaşmadığını bildirdi.

“Tavırları saldırgan, tarzı çirkin, üslubu seviyesiz bir Başbakan Türkiye’ye yakışmamaktadır” diyen Bahçeli, “Sorunlar yumağı haline getirdiği Türkiye’de sorun ve sorumlu anlayışına giren ve muhalefeti adres göstererek kendini temize çıkarabileceğini zanneden Başbakan konuştukça batmaktadır” görüşüne yer verdi.

Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün Türkiye çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Ancak bu sorunların en vahimi Recep Tayyip Erdoğan sorunudur. Türkiye’nin karşısındaki bütün sorun ve sıkıntıların başlıca kaynağı, nedeni ve sorumlusu Başbakan Erdoğan ve temsil etiği ilkesiz çürümüş siyaset anlayışıdır. Siyasi ahlak sorunu, yolsuzluk, yoksulluk, bölücülük, cepheleşme ve sosyal çözülme sorunlarının korkutucu boyutlara ulaşmasının temelinde bu ana sorun yatmaktadır.

Başbakan Erdoğan haddi ve hakkı olmadığı halde bizlere siyaset dersi vermeye kalkışmadan önce kendi haline ve bu karanlık siciline çok iyi bakmalıdır. Siyaseti hizmet için değil doymak için yapanların, bize bu konuda özürlü bir üslupla çağrıda bulunmaları çarpık siyaset anlayışlarını gösteren acı bir itiraftır. Başbakan Erdoğan için demokratik yollarla siyasi tasfiye süreci başlamıştır. Yolun sonuna gelen Başbakan’ın Türk adaleti önünde hesap vereceği günler yakındır.

Türk milletinin Uygur Türklerine yapılan mezalim karşısında gösterdiği hassasiyet haklı ve meşrudur. Bu konuda bugüne kadar somut ve etkili bir girişimde bulunmaktan kaçarak sessiz ve tepkisiz kalan Başbakan bunun ağır vebalinden kurtulamayacaktır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini uluslararası itibarının bir göstergesi olarak kullanan Başbakan’a sormak isteriz. Türkiye Uygur Türklerinin trajedisini Güvenlik Konseyi’ne götürmeyecek de nereye götürecektir? Başbakan parti kongrelerinde safsata yaparak mı dünya kamuoyunu harekete geçirecektir? Başbakan Erdoğan içerde konuşmakta, dışarıda susmaktadır. Parti kongrelerinde içi boş konuşmalarla havanda su dövmekte, uluslararası planda ise kararlı ve ciddi bir duruş ortaya koymamaktadır.

Başbakan’ın Sincan Uygur Özerk bölgesindeki olaylarla ilgili olarak ağzından çıkan soykırım sözünden sonradan mahcup ve pişman mı olduğunu, bunu düzeltmek ve Çin’den özür dilemek için mi bu konuda atalet içine girdiğini Türk milleti merak etmekte ve bilmek istemektedir.”

Hürriyet



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,755 µs