-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den ilginç teklif! -Video

20 Temmuz 2009 15:01 tsi
CHP'den ilginç teklif! -Video Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve müsteşarının HSYK'dan çıkartılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'de hakim ve savcıların bağımsız hareket edemediğini savundu. Öymen, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) tam bağımsız olabilmesi için Adalet Bakanı ve müsteşarın bu kuruldan çıkartılması gerektiğini öne sürdü.

Onur Öymen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye'nin dış politikasına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Şişhane'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Öymen, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Necat Ede'nin istifa etme sürecini hatırlattı.

Öymen, hakimlerin ve savcıların Adalet Bakanlığı tarafından baskı altına alındığını ileri sürdü. Öymen, "Ergenekon yargıçlarından birinin 'kurumsal baskı var' diyerek görevden çekilmesidir. Bu kurumsal baskı hangi kurumun baskısıdır? Elbette Et ve Balık Kurumu'nun değil. Burada Adalet Bakanlığı'nın baskısından söz ediliyor. O zaman bu hakimde baskı var diğerlerinde yok diyebilir miyiz? Tabii ki bizim hukuka saygımız var ancak hükümetin de saygı göstermesi gerekiyor." dedi.

Hükümetin yargıya müdahale etmemesi gerektiğini ileri süren, HSYK'nın hakim ve savcı atamalarını geciktirmesinin de doğru olmadığını ifade etti.

Öymen, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Ergenekon'la ilgili basında yer alan haberlerden biri de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun hakim ve savcıların tayin kararının bir türlü çıkaramamasıdır. Bu kurum tam anlamıyla bağımsız olursa hakimler ve savcılar kendilerini güven içinde hissederler. Oysa bu kurulun Başkanı Adalet Bakanı'dır. Bu kuruldan Adalet Bakanı ve müsteşarı çıkartılmalıdır." şeklinde konuştu.




Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,321 µs