En Sıcak Konular

Salih Uzun: Keşke ANAP olabilseniz

20 Temmuz 2009 13:31 tsi
Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, partisindeki çekişmelere yönelik sözlerine cevap verdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, parti içindeki çekişmelere işaret ederek, "ANAP haline mi gelmemizi istiyorsunuz?" şeklindeki sözlerini "Türk siyasi tarihinde kavga ve kamplaşma yaratmaktan başka bir maharetini göremediğimiz zihniyetin tipik bir dışavurumu" olarak değerlendirdi.

Arınç'a sözleri nedeniyle aynı üslupla cevap vermenin "yakışıksız" olacağını söyleyen Uzun, "Biz kavgadan yana taraf değiliz. Bu milletin her gün yaşadığı büyük geçim mücadeleleri karşısında böyle bir kısır tartışma önce bizim vicdanımızı zedeler. Bu sebeple iyi niyetle cevap vereceğiz. Soruyu soran Başbakan Yardımcısı, sorduğu soru ise, 'Bizim ANAP olmamızı mı istiyorsunuz?' Sorunun cevabı tek kelimeden ibarettir; keşke, keşke ANAP gibi olabilseniz" dedi.

Uzun, Arınç'a "keşke"lerle seslendiği açıklamasına şöyle devam etti:
"Keşke, 141, 142 ve 163'ü kaldırarak Türkiye'de fikir ve ifade hürriyetinde devrim yapan ANAP'ınki gibi cesaretiniz olsa da, siz de kaldırabilseniz bugünkü yasakları. Keşke 'ben bu ülkede yaşıyorum' diyen herkesi mukaddes bilseniz de, Türkiye'de insanların etnik ve dini kimlikleri sebebiyle hiç bir ayrımcılığa uğramayacağı bir sosyal yapı için çalışsanız. Keşke, ANAP'ın o dönemde gerçekleştirebildiği ekonomik dönüşüm gibi büyük bir atılımı bugünün fırsatlarını yakalayarak siz de becerebilseniz ve milletin önüne yeni bir iktisadi gelişim strateji kursanız da kısır ve dar tartışmalarla zaman geçirmeseniz. Keşke, ANAP'ın başarabildiği gibi siz de bu ülkeyi şantiyeye çevirebilseniz de, insanlarımız iş bulamadığı için çaresizlikten kıvranmasa, ailede huzur, çarşıda bolluk bereket olsa. Keşke, Avrupa Birliği projesine iç siyaseti etkileyen bir stratejik taş gibi bakmak yerine, gelecekte çocuklarımızın nasıl bir dünyada yaşayacağını belirleyecek küresel bir hadise gibi bakabilseniz. Keşke ANAP gibi olsanız da, bu milletin geleceğe umutla bakarak büyük hayaller için birleşmesini sağlasanız.

Keşke, siyasi literatürümüz bugünkü gibi kavgalar, kamplar, cepheler, siyasi yarılmalar, siperler, bloklar ve kutuplaşmalardan ibaret değil de, ANAP dönemindeki gibi uzlaşma, hoşgörü, huzur, birlik ve beraberlik kavramları üzerine kurulu olsaydı. Keşke AKP rozeti takmayan herkesle kavgaya tutuşup milleti bunaltmak yerine, siz de ANAP gibi 'kavgasız ihtilafsız siyaset' anlayışı ile hareket etseniz. Sayın Arınç, biz sizin ANAP gibi olmanızı istiyoruz. Turgut Özal'ı anarken dolan gözyaşlarınız sahte olmasın da içinize aksın, O'nun hatırasından bir ders çıkartın diyoruz. Zira, bu milleti çok gerdiniz, artık biraz da yüzünü güldürmenizi istiyoruz. Ayrıca bir 'keşke' daha var; keşke, bu cevabı size benden önce, kabinenizin iki numaralı ismi Cemil Çiçek ile parti yönetiminizin iki numaralı ismi Abdülkadir Aksu verseydi. Keşke."

haber7



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs