En Sıcak Konular

Okeye 5. oyuncu bulundu!

20 Temmuz 2009 12:34 tsi
Sağlık Bakanı Akdağ'ın yaptığı 'Okey oynarken 5'inciye rica edin, sizin yerinize oynasın' çağrısına uyan tiryakiler, okey masasında bir yedek oyuncu tutuyorlar. Yedek oyuncu ise şikayetçi...

Kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamüllerinin kullanımının yasaklanmasının ardından, kahvede oyun oynayan tiryakiler, yasağa çözüm olarak masada yedek oyuncu bulunduruyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yaptığı 'Okey oynarken 5'inciye rica edin, sizin yerinize oynasın' çağrısına uyan tiryakiler, okey masasında sigara molası için bir yedek oyuncu tutuyorlar.

Kamu hizmet binaları, eğitim, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerleri ile kahvehane, lokanta, bar gibi yerlerin kapalı alanlarında, deniz, kara, demir ve havayolu taşıtlarında sigara içilmesini yasaklayan kanunun önceki gece yürürlüğe girmesinin ardından; kahvede sigara içemeyen tiryakiler, çözüm olarak oyun masasında yedek oyuncuyu hazır tutuyorlar. Oyun masasında sigara içme ihtiyacı hisseden kişi, yerini yedek oyuncuya bıraktıktan sonra dışarı çıkıp sigarasını içiyor. Sigara ihtiyacını gideren tiryaki, daha sonra oyun masasına dönerek yedek oyuncudan yerini devralıyor.

Sakarya'daki bir kahvede okey oynarken sigara ihtiyacını gidermek için yerine yedek oyuncu bırakan Hasan Karslı, yasağa uyduklarını, ancak zorluk çektiklerini söyledi. Alışkanlıktan vazgeçemediklerini ifade eden Karslı; "Dört kişi oyun oynarken sigara içmek istediğimde yerimi yedek oyuncuya bırakıyorum. Dışarı çıkıp sigaramı içtikten sonra oyuna geri dönüyorum. Sigarayı bırakmayı düşünmüyorum. Alışkanlık var. Bunun için zorluk çekiyoruz. Yasağa uymak zorundayız." dedi.

Oyun sırasında sigara içmek için dışarı çıkanların yerine yedek oyuncu olarak masaya oturduğunu anlatan Fehmi Yılmaz ise yaptıkları uygulamanın çözüm olmadığını savundu. 'Sigarayı yasaklayacaklarsa sigarayı kökten yok etmeliler' diyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Arkadaşlar sigara içmeye gideceğiz dediklerinde yedek olarak duruyorum. Bu çözüm değil. Sigarayı yasaklayacaklarsa kökten yok edip vatandaşı rahatlatsınlar. Ben 35 yıldır sigara içiyorum. Artık yasak nedeniyle kahveye çıkmayacağız. Kapalı alanlara gitmeyeceğiz. Sadece yollarda içeceğiz. Buna nasıl alışacağız bilmiyorum."

Kahvehane işleten Reis Fazlıoğlu ise yasağın işlerini olumsuz etkilemesinden korktuklarını söyledi. Yasağı uyguladıklarını, müşterilerden olumsuz tepki almadıklarını anlatan Fazlıoğlu; "İşler nispeten etkilendi. Yaz olduğu için insanlar dışarıda oturup sigaralarını içip oyun oynayabiliyorlar. Ancak kışın ne olacak bilmiyoruz. İşlerimizin etkilenmesinden korkuyoruz. İçeride oynayan müşteriler geçici çözüm olarak yedek oyuncu bulunduruyorlar. Sigara içmeye çıkanın yerine yedek oyuncu bakıyor. Yedek oyuncunun içtiği çaydan ücret almıyoruz." diye konuştu.

cihan



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,691 µs