En Sıcak Konular

Kilit ismin babasından anlamlı ders

0 0 0000 00:00 tsi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan ve katil zanlısı Samast'ın yönlendirilmesinde kilit isim olduğu iddia edilen Erhan T'nin babası konuştu:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Erhan T'nin (26) Elazığ'da yaşayan babası emekli Ali Rıza T, olayın tasvip edilecek bir olay olmadığını söyledi. Ali Rıza T, ''Eğer gençlerimizi alet edip bir Ermeni oyunu oynanıyorsa devlet buna sahip çıksın, bu işe el koysun'' dedi.

Ali Rıza T, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaya çok üzüldüklerini, ölen Dink'e Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Bu gibi olayların olmamasını istediklerini ifade eden Ali Rıza T, ''Edindiğimiz bilgiye göre oğlum bir internet kafede, 'Bir Ermeni cemaati kanı bozuk Türkiye'de yaşıyorum, ama kanı bozuk Türk değilim. Eylemlerimiz ABD de ve başka ülkelerde oluyor. Topraklar bizimdir' diye olaylar olmuş. Çocuğumun olayın içine girdiğine akıl ve mantığım ermiyor, bir şey bulamıyorum'' diye konuştu.

Babasının amcalarının Çanakkale'de, dedesi ve onun amcasının Erzurum'da şehit düştüğünü, vatan için her zaman canlarını feda edebileceklerini ifade eden Ali Rıza T, şöyle konuştu:

''Eğer gençlerimizi alet edip bir Ermemi oyunu oynanıyorsa devlet buna sahip çıksın, bu işe el koysun. Çocuklarımızın yanmasını istemiyoruz. Bu topraklarda doğan herkes bu vatanın ekmeğini yiyecek, herkesin burada yaşama hakkı vardır. Buna vurmakla, ölümle çözüm bulunmaz. Fakat tahriklerin yapılmaması da bu devletin, devlet adamlarının görevidir. Devlet adamları bu işlere sahip çıkarsa bu işler olmaz. Ermeni diyerek dünya sallanıyor. Ermeni, Erzurum'dan Samsun'a kadar katliam yapmış kimse bunu dile getirmiyor. Yeter artık ne Ermeni ne Türk üzülsün.'' Oğlunun okuması için 5 yıldır çok büyük sıkıntı çektiğini, vatana hayırlı bir evlat olsun diye çalıştığını ifade eden baba Ali Rıza T, oğlunun Türklük ve İslami duygudan başka bir şeyinin olamayacağını söyledi.

BU TOPRAKTA DOĞAN HERKESİN YAŞAMA HAKKI VARDIR

Ali Rıza T, oğlunun, sakin, mütevazı, münevver ve kafası çalışan bir insan olduğunu, çevresindekilerin olayı duyduktan sonra buna inanamadıklarını belirterek, ''Arkadaş çevresinden haberim yok, Trabzon'a gitmedim. Yasin Hayal ile internet kafede mi tanışmışlar? Aynı mahallede oturuyorlar herhalde'' dedi.

Kim olursa olsun Türk toprağına, vatanına, namusuna, şerefine dil uzatılmasının karşısında olduklarını belirten baba Ali Rıza T, şöyle devam etti: ''Türk vatandaşı olarak bu vatanda doğmuşsa Ermeni de bu vatanın çocuğudur. Bu toprakta doğan herkesin yaşama hakkı vardır. Ermenidir, Türktür, Kürttür bu toprakta doğmuşsa, bu toprakta yaşıyorsa onun da burada yaşama hakkı vardır, bu da Allah'ın emridir. Ben nasıl onun rızkını keseyim. Bu işleri çoluk çocuğa yaptırmasınlar. Devlet sahip çıksın. Biz Türk milletiyiz. Çocuklarımızı böyle yakıyorlar buna üzülüyoruz.'' Ali Rıza T, oğluyla en son 3-4 gün önce telefonla görüştüğünü sözlerine ekledi.

haber7



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,997 µs