En Sıcak Konular

Tolon, Özkan ve Paksüt'n aylık gelirleri

20 Temmuz 2009 11:30 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede yer alan sanıklardan, Gürbüz Çapan, Hurşit Tolon, Tuncay Özkan ve Ferda Paksüt aylık gelirlerini şöyle bildirdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede yer alan sanıkların kimlik tespitleri devam ediyor. Tespitler sırasında ilginç bir çıkış yapan Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, "Ne iş yaparsınız?" sorusuna, "Daha önce suç işlerdim. 20 yaşımdan beri mahkemelerdeyim. Profesyonel suçluyum." cevabını verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkamesi'nde görülmeye başlanan Ergenekon davasının ikinci iddianamesiyle ilgili yargılamada sanıkların kimlik tespitleri yapılıyor. Tutuklu sanık Gürbüz Çapan, "Ne iş yaparsınız?" sorusunu, "Daha önce suç işlerdim. 20 yaşından beri mahkemelerdeyim. Nerede bir suç çıkarsa beni de yazarlar. Daha önce Dev-Yol'dan yargılandım, 'mafya' diye yargılandım. Profesyonel suçluyum ben." şeklinde cevapladı. Geliri sorulan Çapan, "Gelirimi avukatlarımla paylaşıyorum. Birlikte yaşıyoruz. Bir akaryakıt istasyonum ve mülklerim var. Aylık 20 bin TL gelirim var. Ergenekon emeklisiyim, pardon! devlet emeklisiyim." diye konuştu.

Sanık Tuncay Özkan ise, Yeni Parti Genel Başkanı ve gazeteci olduğunu söyleyince izleyiciler arasında bulunan bir grup alkışladı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Burası gösteri yeri değil. Hepinizi dışarı atarım, emeğinize yazık olur. Tuncay Özkan da "10 aydır beni görmüyorlar, müsaade edin" karşılığını verdik. Şengün ise, "Olmaz, burası mahkeme salonu" diye uyarıda bulundu. Özkan, kitap gelirleri ile birlikte toplam 4 bin lira kazandığını söyledi.

Emekli subay olduğunu belirten Hurşit Tolon da, ayda yaklaşık 6 bin 500 TL gelirinin olduğunu ifade etti.

Ferda Paksüt ise, emekli öğretmen olduğunu söyledi. Paksüt, kira ve emekli maaşı ile birlikte aylık 2 bin 500 lira gelirinin olduğunu söyledi.

cihan



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs