Bu açıklamalar çok tartışılacak! | " /> Bu açıklamalar çok tartışılacak! | "/>

En Sıcak Konular

Bu açıklamalar çok tartışılacak!

20 Temmuz 2009 11:18 tsi
Bu açıklamalar çok tartışılacak! ''Öcalan muhatap alınmalı'' diyen AK Parti Milletvekili Kürt sorunu için öyle çözüm önerileri getirdi ki... Hepsi çok tartışılacak.

"Öcalan muhatap alınmalı" açıklaması nedeniyle hakkında soruşturma açılan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Akşam gazetesi'ne verdiği röportajda Kürt sorununa ilginç çözüm önerileri getirdi...

Arslan'ın önerileri arasında dağdan inene iş, çatışmalarda ölen teröristlerin ailesine yardım, Kürtçe seçmeli ders gibi öneriler var. Arslan'a göre Türkiye çözüm için kritik süreçte.

"Kürt sorunu çözüm noktasında" diyen AK Parti Milletvekili İhsan Arslan'a göre Cumhurbaşkanı'nın "tarihi fırsat" diye tanımladığı süreçte uzlaşma artık kaçınılmaz.

KAMUOYU BİLMEDEN MUHATAP ALINABİLİR

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Abdullah Öcalan'ın 15 Ağustos'ta bir açıklama yapmasının beklendiğini, hükümetin de Öcalan'dan önce davranarak üstünde çalıştığı yol haritasını açıklayacağını düşünüyor.

"Hükümet Öcalan'ı muhatap almalı" diyen Arslan, bunun kamuoyu tarafından bilinmesi gerekmediğini de belirtiyor. Arslan "devletin 30 yıllık bir duruşu var. Açıktan muhatap almak sakıncalı, tecrübeli devlet o yolu bulur. Bence şu anda yapılmakta olan budur" diyor.

DAĞDAN İNENE İŞ, ÖLENİN AİLESİNE YARDIM

İmralı'yla uzlaşmanın ardından Kürt halkıyla uzlaşma geliyor. Arslan bu noktada "Kürtçe seçmeli ders, dağdan inene iş, ölenin ailesine yardım" gibi öneriler getiriyor.

"Talep edene Kürtçe eğitim versek ne olur? Belki kimse talep etmeyecek ama vatandaş o hakka sahip olduğunu bilsin" önerisinde bulunan Arslan, "terörden zarar görenlere devlet yardım ediyor. Köyü boşaltılanlara da. Her ölenin ailesine bir defalık para verilsin. Hatta dağdan ineceklere iş bulmayı bile düşünmeliyiz. Büyük barış planı böyle olur" açıklamalarında bulundu.

internethaber



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,747 µs