Amerikanın Ergenekonu! | " /> Amerikanın Ergenekonu! | "/>

En Sıcak Konular

İşte Amerikanın Ergenekonu!

20 Temmuz 2009 08:36 tsi
İşte Amerikanın Ergenekonu! Amerika kendi Ergenekon'unu açıklayacak mı? ABD Adalet Bakanı onaylarsa Bush Yönetimi’nde Başkan Yardımcısı olan Cheney, Kongre’ye ifade verecek.

The Guardian’a göre ABD Adalet Bakanı onaylarsa Bush Yönetimi’nde Başkan Yardımcısı olan Cheney, Kongre’ye ifade verecek. CIA’ya gizlice "ölüm mangaları" kurdurup daha sonra bunu Kongre’den saklayan Cheney’nin hapse mahkum edilebileceği konuşuluyor. CIA bu gelişmelerden rahatsız.

ABD Kongresi’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’ndeki İstihbarat Komitesi, Merkezi Haberalma Örgütü’nün (CIA) gizli bir programını Kongre’den sakladığı gerekçesiyle eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney hakkında resmi soruşturma başlattı.

Dönemin Cumhuriyetçi Başkanı George W. Bush, 11 Eylül saldırıları ertesinde, El Kaide liderlerinin ölü veya diri ele geçirilmesini amaçlayan bir CIA programı başlatma talimatı vermişti. CIA’e göre, "ölüm mangaları" kurulmasını öngören bu program asla tam olarak uygulanmadı. Ancak programın faal olduğu ve El Kaide dışında isimleri de hedeflediği yönünde başka iddialar da mevcut.

Siyasi cadı avı mı

Demokrat Başkan Barack Obama’nın atadığı yeni CIA Başkanı Leon Panetta, şüpheli programa hemen son verdi. Kongre’ye verdiği ifadede de, bu gizli programın yıllardır Cheney’nin emriyle Kongre’den saklandığını söyledi. The Guardian Gazetesi’nin yorumuna göre, Cheney, şimdi Temsilciler Meclisi’ne ifade vermek zorunda kalacak. Perde arkasında, Obama’nın da bu süreçten memnun olmadığı konuşuluyor. Etik kurallara bağlı kalmak istese de, özellikle ekonomik önlemler konusunda Cumhuriyetçilerin desteğine ihtiyaç duyan ABD Başkanı, bu kadar sert bir "hesaplaşmanın" yönetime zarar verebileceği fikrinde. Nitekim Cheney, "8 yıl boyunca bu programlar sayesinde terör saldırısı yaşamadık. Şimdi bunlar sonlandırıldı. Artık ABD halkı güvende değil" diye propaganda yapıyor.

Bakan dava açtırabilir

Obama bu konudaki kararı Adalet Bakanı Eric Holder’a bıraktı. Holder, bir özel savcı görevlendirilerek Cheney’e dava açılmasına sıcak bakıyor. Cheney, Kongre’de hesap vermek zorunda kalabilir, hatta hakkında suç duyurusu söz konusu olabilir. CIA ise, lağvedilmesine kadar varabilecek bu süreçten hiç memnun değil.

Butto’yu o mu öldürttü

ABD halkının en az güvendiği isimlerden biri haline gelen Dick Cheney’nin kurduğu gizli programla ilgili iddialar şöyle:

Cheney, Afganistan ve Pakistan’daki El Kaide liderlerine suikast yapılması için ölüm mangaları kurdu. Plan Kongre’den saklandı.

Programın hedefleri El Kaide ile sınırlı kalmadı. İddiaya göre El Kaide dışında vurulan "en yüksek profilli hedef", Pakistan eski başbakanı Benazir Butto oldu.

Cheney, Obama’nın "işkence" diye tanımlayıp yasakladığı, "su tahtası" ve benzeri sorgulama yöntemlerini de açıkça savundu. Terör zanlılarına uygulanan bu yöntemlerin, istihbarat toplamada başarılı olduğuna inanıyordu.

 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,886 µs