En Sıcak Konular

Cezaevinden hastaneyle kurtuldular !

20 Temmuz 2009 08:16 tsi
Cezaevinden hastaneyle kurtuldular ! Ergenekon'dan yargılanan sanıklardan bazıları 'sağlık gerekçesiyle' tutukluluk sürelerini dışarıda geçirirken bazıları ise halen hastanede bulunuyor. Cezaevindeki sanıkların tepkisine sebep olan uygulamadan yararlanan isimler ise şunlar:

Emekli Orgeneral Şener Eruygur: 6 Temmuz 2008'de tutuklandı. 17 Eylül'de cezaevinde merdivenlerden düşerek hastanede yoğun bakıma alındı. 21 Eylül 2008'de tahliye edildi. Kontrolleri GATA'da süren Eruygur, eşiyle Bağdat Caddesi'nde gezerken görüntülendi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon: 23 Ocak 2000'de GATA'ya sevk edildi. Adli Tıp Kurumu'na göre rahatsızlığı kilo kaybı. Hastaneye yattıktan 16 gün sonra da sağlık gerekçesiyle tahliye edildi.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz: 17 Ocak'ta kalp rahatsızlığı gerekçesiyle Koşuyolu Kalp Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi bittikten sonra Silivri'ye geri gönderilince tekrar rahatsızlandı. 10 Şubat'ta usulsüz bir sevkle GATA'ya gitti. Bir buçuk ay prostat ameliyatı olmak için bekledi. Martın son haftası ameliyat oldu. Tam iyileşirken, 'nekrotizan fasiit' (et yiyen bakteri) hastalığına yakalandı. En son haziran ayında taburcu olması için 8 klinikte sağlam raporu alındı. Ankara'dan haber beklenirken 15 Haziran'da ikinci defa "nekrotizan fasiit" hastalığına yakalandı. Ersöz 184 gündür hastanede.

Emekli Albay Atilla Uğur: Kalp rahatsızlığı gerekçesiyle 20 Şubat 2008'de Siyami Ersek Kalp Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastalığının ciddi olmadığı anlaşılınca cezaevine geri gönderildi. Birkaç hafta sonra bayılmaları baş gösterdi. 4 Mart 2009'da Çapa Tıp Fakültesi'ne gitti. Burada yapılan tetkikler de normal çıktı. Fakat Uğur'u kontrol eden doktor ileri inceleme ve araştırmaların yapılması gerektiğini belirterek, GATA'ya sevk etti. Uğur, 150 gündür GATA'da tedavi görüyor.

Emekli Albay Arif Doğan: Eylül 2008'den beri üç hastane değiştirdi. Kalp rahatsızlığı, şekeri ve yüksek tansiyonu bulunuyor. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatarken sağlık gerekçeleriyle geçen hafta tahliye edildi.

zaman



Bu haber 255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,723 µs