En Sıcak Konular

Lüks yat ilk seferinde battı

19 Temmuz 2009 22:00 tsi
Antalya'da 'Prenses Doğa' adlı lüks yat, Yat Limanı'ndan çıkıp Dedeman Oteli açıklarına geldiği sırada, makine dairesinin su alması sonucu battı.

Manavgat'ta bir tersanede yenilendikten sonra ilk seferinde sulara gömülen yatın kaptanı Kadir Çelikbaş yardım isteyip yolcuları tahliye ettirmeyi başardı ve böylece olayda can kaybı olmadı.

MAKİNA DAİRESİNDEN SU ALDI

İstanbul'da yapılan ve Seçil Rent A Car Şirketi'ninin satın aldıktan sonra Manavgat'ta bir tersanede elden geçirip kiralık kullanmaya uygun hale getirdiği "Prenses Doğa' adlı 12 kişi kapasiteli 1 milyon dolarlık lüks yatın kaptanı Kadir Çelikbaş eşi ve 6 yakınını da alarak bugün öğle saatlerinde ilk sefere çıktı. Yat Limanı'ndan ayrıldıktan sonra saat 14.00 sıralarında Dedeman Oteli açıklarına gelen yat, henüz bilinmeyen nedenle makine dairesinden su almaya başladı.

Kaptan Kadir Çelikbaş hemen Deniz Polisi'nden yardım isterken, çevredeki tekneler de yardıma koştu.

Gelen ekipler yatta kaptan Kadir Çelikbaş ve eşi Mehtap Çelikbaş ile diğer yakınları Süleyman Karakaya, Ali Gök, Tuncay Durak, Ahmet Karakaya, Süleyman Karakaya ve Nur Karakaya'yı tahliye etti.

20 DAKİKADA SULARA GÖMÜLDÜ

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından botlara alınan 8 kişi, Yat Limanı'ndaki Deniz Polis noktasına getirildi. Lüks yat da bir teknenin yedeğinde Yat Limanı'na çekilmek istenirken saat 14.20 sıralarında sulara gömüldü. Yatın batma anı objektiflere de saniye saniye yansıdı.

Antalya Yat Limanı Başkanı Tevfik Günday, lüks yatın makine dairesinden su alarak battığını, tam batma nedeninin yat tamamen sulara gömüldüğü için henüz belirlenemediğini söyledi. Günday, yatta 8 kişinin bulunduğunu, kaptan ve yolcuların sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

ŞOKU UZUN SÜRE ATLATAMADILAR

Olayın şokunu uzun süre üzerlerine atamayan kazazedelerden yat kaptanı Kadir Çelikbaş ifadesi alınmak üzere bekletildiği Deniz Polisi noktasında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kaptan Çelikbaş, yatın makine dairesine su almaya başladığını ve bu yüzden battıklarını kaydetti.

Deniz Polisi noktasına getirilen yattakiler, üzerlerindeki kimlikleri, kredi ve bankamatik kartları ehliyetleri ve paraları, cep telefonları ve ıslanan diğer eşyayı masanın üzerine koyarak kurutmaya çalıştı. Kaptan Çelikbaş'ın eşi Mehtap Çelikbaş ise yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı.

istanbul'da imal edilen ve Seçil Rent A Car Şirketi'ne ait olan yatın, Manavgat'ta bir tersanede elden geçirilip yenilendikten sonra bugün ilk seferine çıktığı da belirtildi.

hurriyet



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs