En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması

19 Temmuz 2009 19:43 tsi
Başbakan Erdoğan'dan Kıbrıs destek mesajı: "Kıbrıs Türk halkı tahakküm altına alınamayacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içinde bulunulan dönemin milli dava olan Kıbrıs meselesinde birlik ve beraberliğin yine en iyi şekilde sergilenmesi gereken bir dönem olduğunu belirterek, ''Yolumuza aynı inançla devam edeceğiz'' dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan, ''Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35. yıl dönümü ve Barış ve Özgürlük Bayramı'' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kıbrıs Türk Halkının barış ve özgürlüğüne yeniden kavuştuğu Barış Harekatı'nın yıl dönümünde haklı gururu ve coşkuyu gönülden paylaştığını bildiren Başbakan Erdoğan, Barış Harekatı'nın, Kıbrıs'ın tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Antlaşmalardan kaynaklanan haklarımızı kullanarak gerçekleştirdiğimiz Barış Harekatı, Kıbrıs Türk Halkını zulümden kurtararak, özgürlük ve refaha kavuşturduğu gibi, bölgemizde barışı, istikrarı da güçlendirmiştir. Barış Harekatından sonra güven ve istikrar ortamında kurulup gelişen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, çoğulcu demokratik değerler üzerinde şekillenen çağdaş bir devlet yapısına erişmeyi başarmıştır. Kat edilen mesafe ve sağlanan başarılar hepimiz için birer iftihar kaynağıdır. Hükümet olarak ilk günden beri Kıbrıs sorununda tam destek vermeye, ekonomik ve mali yardım sağlamaya devam ediyoruz.''

-''TÜRK TARAFI İYİ NİYETİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR''-

KKTC ekonomisinin hızla geliştiğini, refah düzeyinin hızla arttığını anımsatan Erdoğan, bu kalkınma hamlesini sürdürülebilir kılmanın en büyük hedef olduğunu kaydetti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ekonomik kalkınmasını tamamlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs'ta barışın da çözümün de teminatı olacaktır. Türk tarafı iyi niyetini, çözüme yönelik iradesini açık şekilde ortaya koymuş, üzerine düşeni yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. İçinde bulunduğumuz bu dönem, milli davamız olan Kıbrıs meselesinde birlik ve beraberliği yine en iyi şekilde sergilememiz gereken bir dönemdir. Yolumuza aynı inançla devam edeceğiz.

Ne Kıbrıs Türkleri ne de Türkiye Cumhuriyeti, 1974 öncesindeki sıkıntılı günlerin bir daha yaşanmasına müsaade etmeyecektir. Güney Kıbrıs'ın, Kıbrıs Türk halkını tahakküm altına alma çabaları asla sonuç vermeyecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün diplomaside de ekonomide de geçmişten farklı bir konuma sahiptir. Her gün, el ele bu konumu daha da güçlendirmenin gayreti içindeyiz. Kuzey Kıbrıs Cumhuriyetinin geleceği, artık sayıları on binlerle ölçülen Kıbrıslı Türk gençlerine emanettir. Bu Cumhuriyet, gelecekte yeni nesillerle daha da güçlenerek, Doğu Akdeniz'de barışın sembolü olmaya devam edecektir.

Bu duygularla, Kıbrıs Türk Halkı'nın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutluyor, bütün Kıbrıslı kardeşlerimi sevgiyle selamlıyorum. Barış Harekatı'nı gerçekleştiren Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Mücahitlerimize yürekten teşekkür ediyor; şehit Mehmetçiklerimizi, Mücahitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.''



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,208 µs