En Sıcak Konular

Arınç: RTÜK Başkanı'na eleştiriler haksız

19 Temmuz 2009 14:28 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkanlığına seçilen Prof. Dr. Davut Dursun ile ilgili eleştirilere ilişkin, ''Bu eleştirileri çok haksız buluyorum'' dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki devre mülkünde dinlenen Arınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, RTÜK'ün geçen cuma günü toplanarak, başkan ve başkan vekilini seçtiğini anımsattı.

Başkanlığa getirilen Prof. Dr. Davut Dursun'un birkaç yıldan beri üyelik yaptığını, en son geçen yıl mayıs ayında yeniden üyeliğe seçildiğini ifade eden Arınç, şunları söyledi:

''Sayın Dursun ile ilgili olarak birtakım gazetelerde, köşe yazarlığı ve daha önce yazdığı kitaplardaki birkaç cümlesiyle ilgili bazı eleştiriler okudum. Bu eleştirileri çok haksız buluyorum. Davut Dursun, çok önemli bir ilim adamıdır. Üniversitede ders vermektedir ve bir köşede fikirlerini özgürce yazmaktadır.

Bir bilim ve fikir adamı olarak düşüncelerini söylemesinden ve yazmasından daha tabii bir şey olamaz. Sadece birkaç cümleyi alarak buradan tehlike üretmeye çalışanlar, çok yanlış bir iş yaparlar. Ben Sayın Davut Dursun'un RTÜK'e büyük bir dinamizm, yenilik ve heyecan katacağına inanıyorum. RTÜK üyelerinin yüzde 90'ı da kendisine oy vermek suretiyle ona olan güvenlerini göstermiş oldular.''

''Birtakım spekülasyonlar, kurumları yönetmeye, şahıslarla ilgili tereddütler meydana getirmeye yönelik'' diyen Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti:

''Bunlar geçmişte de görüldü. Kişinin düşüncelerinden, fikirlerinden hoşlanmasanız bile şikayet yoluyla bahsetmek, ifade özgürlüğüne tamamen aykırı bir durumdur. Sayın Davut Dursun bir ilim adamıdır. Düşüncelerini her zaman özgürce ifade edecektir. RTÜK'teki görevi de kendisine zaten kanunların çizdiği ölçüler içerisindedir. Bunları aksatmadığı sürece, bunlara yeni ilaveler yaptığı sürece hepimizin takdirini kazanacaktır. Sayın Dursun'a da başkan vekilliğine seçilen Sayın İlhan Yerlikaya'ya da başarılar diliyorum.''


EVİNDE DİNLENİYOR


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, dünden bu yana bazı gazetelerde, aniden rahatsızlandığı ve kendisine müdahale edildiği konusunun olduğunu belirtti.

''Bu sebeple birçok dostumuz, arkadaşımız arayarak geçmiş olsun dileklerini sunuyorlar'' diyen Arınç, rahatsızlığıyla ilgili şunları söyledi:

''Ankara'da iken bir rahatsızlığım vardı. Rahatsızlığımın tedavisi için burada dinlenmek ihtiyacındaydım. Şu anda Balıkesir Edremit'in Güre kasabasındayım. Bir faranjit teşhisi, daha sonra zatürre başlangıcı olarak doktorlar müdahale etti. Yoğun bir serum tedavisiyle dinlenme tavsiye ettiler.

Bu sebeple Güre'ye geldim. Burada da bir antibiyotik tedavisiyle bağlantılı bir ishal rahatsızlığım olmuştu. Bunun giderilmesi için dün ayrıca doktorlar bir serum tedavisi uyguladılar. Ham dolsun çok iyiyim. Dostlarımız merak etmesinler. Burası, Türkiye'nin oksijeni en bol bölgesi. Rahat ve temiz bir ortamda dinlenmeye çalışıyorum. Birkaç güne kadar tamamen iyileşeceğimi umuyorum.

Bugün ayrıca Manisa il kongresi de var. Arkadaşlarım rahatsızlığımı biliyorlar. Ama kongrede bulunmayı çok arzu ettim. Bu sebeple kısa bir süre de olsa kongreye katılacağım, arkadaşlarıma birkaç cümle söyleme fırsatı bulacağım. Çok iyiyim Allah'a ham dolsun. Bütün dostlara, basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Tedavim devam ediyor. Birkaç güne kadar tamamen şifa bulacağım.''

aa



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs