En Sıcak Konular

ODTÜ'de Jandarma dönemi bitiyor

19 Temmuz 2009 11:08 tsi
ODTÜ ve diğer bazı üniversitelerde artık Jandarma yerine polis görev yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel komutanlığı arasında imzalanan protokole göre jandarma 30 Temmuz'dan itibaren aralarında ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinin de bulunduğu bölgeleri polise devredecek. Özellikle ODTÜ 1980 öncesi öğrenci olaylarının merkezi haline gelmiş ve jandarma pekçok kere kampüse girmişti. Yeni düzenlemeyle Ankara'nın ve Türkiye'nin bu üç önemli üniversitesi polis kontrolüne geçti. Çankaya ve Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere iki sorumluluk alanına ayrılacak bölgede polis ilk etapta ekip otoları ve mobil karakollarla hizmet verecek. Kısa süre içinde de 5 polis merkezi kurulması planlanıyor.

JANDARMA YETKİLERİNİ DEVRETMİYOR

25 Mart'ta alınan Bakanlar Kurulu kararı ile sorumluluk bölgeleri valilik koordinatörlüğünde yeniden belirlendi. buna göre Başkent'te üç üniversitenin bulunduğu bölge ile Çayyolu, İncek, Bilkent, Yenikent, Konutkent, Beysukent ve Beykent'te artık yetki poliste. Polis merkezlerinin açılmasının gecikmesine ise jandarmanın kullandığı hizmet binalarını polise son anda devretmekten vazgeçmesinin neden olduğu belirtiliyor. Ayrıca bölgede yetkilerini devredecek jandarmanın aktarması gereken bilgi, belge ve dosyaları halen polise vermediği öğrenildi. Benzer ilçe yapılan bir kriz Pursaklar'da da yaşanmıştı. Pursaklar'da valilik, kaymakam ve emniyet müdürü atanmış ancak jandarma yetki devrini sağlayacak protokolü uzun süre imzalamamıştı.

Jitem elemanına suçüstü

ODTÜ'de geçtiğimiz Ocak ayında Jandarma ve öğrenciler arasında ilginç bir gerilim yaşanmıştı. Cep telefonlarıyla öğrencilerin fotoğraflarını çeken bir şüpheliyi yakalamış, şüphelinin cep telefonundan askeri bilgiler ve telefon numaraları çıkmıştı. Öğrenciler yakaladıkları şüpheliyi rektörlük görevlilerini tutanakla teslim etmiş tutanağa da 'Jitem elemanı olduğu düşünülmektedir' notunu eklemişlerdi. Gazi olaylarının yaşandığı 16 Mart 1995'ten bir gün sonra da ODTÜ'de bir JİTEM mensubu, takip ettiği öğrenciler tarafından yakalanmış, çok sayıda öğrenci olayı protesto etmişti.


star



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs