JİTEM vardı ve eylem yaptı | " /> JİTEM vardı ve eylem yaptı | "/>

En Sıcak Konular

JİTEM vardı ve eylem yaptı

19 Temmuz 2009 10:25 tsi
JİTEM vardı ve eylem yaptı  Diyarbakır’da 1984-1992 yılları arasında görev yapan emniyetin ünlü istihbaratçı ismi, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, JİTEM’in varlığını doğrulayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’da görülen JİTEM davası kapsamında geçen ay Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı Edirne’de 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimatla ifade veren Avcı, JİTEM’in ünlü isimleri ve eylemlerini anlattı.

Ersever’e engel oldum

İfadesinde, 1984 sonu ile 1992 Mart ayı arasında Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptığını belirten Avcı, JİTEM’in kurucularından Cem Ersever’in kendisine yaptığı ziyareti şöyle anlattı:

Birkaç kişi ile yanıma gelen Cem Ersever HADEP binasında açlık grevi yapıldığını ve bina önündeki polisleri çekmemi istedi. Polislere bir şey olmasını istemediklerini belirten Ersever’e bir saat yönteminin ve yaptığının yanlış olduğunu anlattım. Ersever, boğazına kadar bu işe battığını, eğer yardım etmeyeceksem karışmamamı, bu saatten sonra geri duracak halinin olmadığını söyledi. HADEP binasına bir şey yapılmasına engel oldum.

JİTEM levhası vardı

Diyarbakır’da örgüt kurucusu ve üyeleri olan Arif Doğan (Ergenekon davası sanığı), Cem Ersever, Arif Özer ve kod isimleriyle tanıştırıldığını öğrendiğim bazı kişilerle karşılaştığını anlatan Avcı, Diyarbakır Asayiş Kolordu ve Alay Komutanlıklarında tahsis edilen yerlerde JİTEM levhalarının da bulunduğunu, hatta bu kişilerin asayiş değerlendirmelerine JİTEM Komutanlığı görevlileri sıfatıyla katıldıklarını söyledi.

Üstleri biliyordu

Avcı, Veli Küçük’ün Jandarma Genel Komutanlığı’nda karargáhta olduğunu ve JİTEM’in ona bağlı bölge ve Diyarbakır’da teşkilatlandığını duyduğunu da ifadesinde anlattı.

JİTEM adına yasadışı olarak öldürme ve adam kaçırma gibi faaliyetlerin, bu işleri yapan kişilerin üstlerinin bilgisi dahilinde olmadan işlenmesinin söz konusu olamayacağını belirten Avcı ifadesinde şöyle dedi: "Ancak somut bilgim yok. Ersever ve ekibinin yapmış olabileceği tahmin ettiğim baro başkanının arabasına bomba konulması, Yeni Ülke Gazetesi’nin yakılması, Aydınlık ya da benzer bir derginin basılarak bir kişinin öldürülmesi ve HEP İl Başkanı Vedat Aydın’ın kaçırılıp öldürülmesi olayıdır."

Aydın’ın kaçırılması olayı

Hanefi Avcı, ifadesinde Vedat Aydın kaçırılması olayını şöyle anlattı:

"HEP İl Başkanı Aydın’ın öldürülmesi olayını araştıran Hüseyin Kocadağ, o gün yol kontrolü yapan trafik ekibinin ’trafik kazası oldu’ anonsuyla buradan çekildiğini söyledi. Böylece Vedat Aydın’ı kaçıranların yoldan rahatça geçişi sağlanmış. Bu kaza ihbarının daha sonra Jandarma Asayiş Kolordu Karargáhı’ndan yapıldığı ortaya çıkmış." 

hurriyet



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,055 µs