En Sıcak Konular

Yusufeli dördüncü kez yer değiştirecek

17 Temmuz 2009 21:01 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Deriner Barajı'nda önümüzdeki yıl sonundan itibaren su tutmaya başlanacağını belirterek Yusufeli için son durumu açıkladı.

Bakan Eroğlu, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nu ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Şavşat'ta meydana gelen selde yaşamını yitiren 5 kişinin cenaze törenine katılmak, olay yerinde incelemelerde bulunmak ve bakanlığın yatırımlarını yerinde görmek amacıyla kente geldiğini belirtti.

Yapılacak baraj dolayısıyla sular altında kalacak Yusufeli için yeni yerleşim alanının belirlendiğini ifade eden Bakan Eroğlu, ''Alternatifler halinde yerleşim yerleri imar planları, projeleri ve aynı zamanda konutların planları ve projeleri hazırlandı. Biz Yusufeli'de vatandaşların hassasiyetlerini biliyoruz. Dolayısıyla Yusufelilerin başka bir yere gitmesini arzu etmiyoruz. Bütün vatandaşlarımız hemen göl manzaralı, Yusufeli gölünün hemen yukarısında güzel bir alan olan Yansıtıcılar mevkisini kendilerine seçtiler. Tabiat şartları zor olmasına rağmen, biz de orayı uygun gördük'' dedi.

Yusufeli'nin tarihte en az üç kez yerinin değiştiğini bildiğini hatırlatan Eroğlu, ''Bundan sonra yer değiştirmesini arzu etmiyoruz. Hemen o civardaki bir bölgeye taşıyacağız. Ancak bu konuda bilhassa bizim onlara uygun gördüğümüz bölgenin doğa şartlarına ve mimarisine uygun bir yapı seçmemiz gerekiyor. Bu konuda TOKİ ile anlaştık. TOKİ Başkanlığı bu projeleri hazırlıyor. DSİ'nin kontrolünden sonra Başbakanlığın da onaylamasından sonra bunların inşaatına başlanacak'' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bazı şehirler var ki bakanlığın şehirleri gibidir. Sonuçta bizde burayı, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bir şehri olarak görüyoruz. Artvin'in bir hemşehrisi gibi defalarca geldim. Burayla gönül, su ve baraj bağımız var. O bakımdan buraya her türlü yatırımın yapılması talimatını verdik. Çoruh Nehri dünyanın en azgın nehirlerinden birisidir. Sonuçta buraya mutlaka bir takım altın gerdanlıklar kurmamız gerekiyor. Hem onu dizginlemek, hem enerji üretmek hem de bu bölge için gerekli olan balıkçılığı desteklemek ve mesire alanı oluşturarak, ekonomik problemlerini bir nebze olsun çözmek maksadıyla buraya barajlar yapılıyor. Muratlı'daki TBMM 85. Yıl Barajı hükümetimiz tarafından açılmıştı. Devamında Borçka Barajı'nı açtık. Artvin'e denizi getirecek olan Deriner Barajı da önümüzdeki yıl sonundan itibaren su tutmaya başlayacak, burada çok hızlı bir çalışma var.''

Bakan Eroğlu, Vali Yemlihalıoğlu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Yusufelili olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer ilgililerin katılımıyla Yusufeli'de bir toplantı yapacaklarını, bu toplantıda Yusufeli'nin yeni yerleşim alanı, imar planı, konutların tipleri ve mimari projelerin görüşüleceğini kaydetti.

aa



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,209 µs