'vekillere fezleke' isyanı | " /> 'vekillere fezleke' isyanı | "/>

En Sıcak Konular

Toptan'dan 'vekillere fezleke' isyanı

17 Temmuz 2009 20:14 tsi
Toptan'dan 'vekillere fezleke' isyanı DTP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlanması kararına TBMM Başkanı Köksal Toptan sert tepki gösterek kararı dokunulmazlıklara müdahale olarak yorumladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, DTP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlanmasının, dokunulmazlıklarının kaldırılması anlamına gelmediğini söyledi.

Koruması Güngör Ataman'ın babasının cenazesine katılmak üzere Trabzon'un Şalpazarı ilçesine gelen Toptan, cenaze töreni ardından Geyikli Beldesi'ne geçti. Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen'i ziyaret eden Toptan, basın mensuplarının, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, DTP'li 9 milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandığının sorulması üzerine, "Ayrıntısını bilmiyorum, ama dokunulmazlığın kaldırılmasına dair bir fezleke gönderilmişse, bizim usulümüz bellidir." diye konuştu.

Fezlekelerin Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildiğini kaydeden Toptan, "Karma komisyonu rapor hazırlıyor, ondan sonra o rapor Genel Kurulun bilgisine ve onayına sunuluyor. Genelde şu ana kadar Meclise, dönem başından beri aşağı yukarı 415 dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesi geldi. Bunlardan hiçbirinde de dokunulmazlığın kaldırılması kararı verilmedi. Şu ana kadar ele alınanların tamamı dönem sonuna bırakıldı." dedi.

Toptan, 'DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili sunulan fezlekenin, Kürt sorununun çözümü noktasında olumsuz bir durum ortaya çıkarır mı ?' sorusuna da şu cevabı verdi: "Fezleke hazırlanması dokunulmazlığın kaldırılması anlamına gelmez. Şu ana kadar 23. Dönemde hiç kimsenin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair bir raporu, komisyon kabul etmedi. Bu da o kapsamda olabilir mi, buna komisyonda karar verecek."

cihan

 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,002 µs