En Sıcak Konular

Sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti

17 Temmuz 2009 19:21 tsi
Başbakanlık Acil Durum Yönetimi, Artvin, Ordu ve Sinop'ta meydana genel sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e ulaştığını bildirdi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Artvin'de sel felaketi sonrasında kaybolan 3 kişinin ölü olarak bulunduğu, Ordu'nun Perşembe ilçesi Boğazcık köyünde heyelan nedeniyle 1 evin çökmesi sonucu Fadime ve Kadir Durmuşoğlu'nun hayatını kaybettiği, sel ve su baskınları sebebiyle, Fevzi Özel, Hüsne Akdağ, Ali Durmuşoğlu, Aslı Acartürk, Ayla Acartürk, Hasan Acartürk ve Şerif Keleş'in yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, yaralıların hayati tehlikeleri bulunmadığı, tedavilerinin Ordu Merkez ve Fatsa Devlet Hastaneleri'nde devam ettiği kaydedildi.

Artvin'in Şavşat ilçesinde de sele kapılan Lütfiye Acar, Vildar Demiral, Özgen Demiral, Mavinur Durmuş ve Selin Demiral isimli kişilerin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, arama çalışmalarına 44 kişilik jandarma arama kurtarma timi ile 31 kişilik Sivil Savunma ekiplerinin katıldığı, sel nedeniyle 2 köprü, 1 ev, 1 atölye, 1 samanlık, 1 ahır ve 1 minibüsün hasar gördüğü aktarıldı.

Bartın'ın ve ilçelerinde 100 ev ile 30 işyeri su baskınlarına maruz kaldığı, 75 iş makinesi ve 72 ekip (216 kişi) ile su tahliye çalışmaları aralıksız sürdürüldüğüne ifade edildi.

Açıklamada, Kızılay tarafından bölgede sıcak yemek dağıtımı için gerekli hazırlıkların yapıldığı, bölgeye su, battaniye, mutfak eşyası ve seyyar mutfak gönderildiği vurgulandı.


cihan

 



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs