En Sıcak Konular

'Atatürk kalksa hepsini mezara gömer'

17 Temmuz 2009 18:49 tsi
'Atatürk kalksa hepsini mezara gömer'

'Heyecanını cokşkusunu yitiren arkadaşlar bizle yollarını ayırsın" diyen Başbakan Erdoğan, kendilerini 'Atatürkçüyüz' diyenlere Atatürk'le yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hani bunlar diyor ya, 'Biz Atatürkçüyüz, filan'. Atatürk kalksa, bunların hepsini mezara gömer'' dedi.

Erdoğan, Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Konya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Afganistan'da şehit düşen ve Konyalı olan Uzman Çavuş Mevlüt Baydur'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Başbakan Erdoğan, bugün Konya'da hızlı trenin ilk ray kaynağını yaptıklarını anımsatarak, kendilerinden önce 40 yıl boyunca bir metre ray döşenmediğini ifade etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hani bunlar diyor ya, 'Biz Atatürkçüyüz, filan'. Atatürk kalksa, bunların hepsini mezara gömer. 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacağız' demiyor mu. Atatürk diyor... Ne yaptınız? Hani Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla örecektik. Ne yaptınız? Hiçbir şey yok. Bunlar yan gelip yattılar ama AK Parti çalışıyor, dimdik ayakta, evelallah... İşte buyurun, Ankara-Eskişehir, bitti, çalışıyor. Şimdi Eskişehir-İstanbul devam. Ankara-Konya, inşallah önümüzdeki yıl sonu bitiyor.''

-''YOLLARINI AYIRSINLAR''-

 ''Aralarında heyecanını, coşkusunu, millete hizmet aşkını yitirenler varsa, kendileriyle yollarını ayırmalarını'' isteyen Erdoğan, ''Kendi makam hırsını, kendi çıkarlarını, menfaatlerini, bu hareketin üzerinde, hizmet siyasetinin üzerinde görenler varsa, onlar da bizimle yollarını ayırsınlar'' dedi.

Erdoğan, ''14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurdukları gün nasıl bir coşku ve heyecan içindeysek, bugün ondan çok daha fazla coşku ve heyecan içinde olmak zorunda'' olduklarını kaydederek, ''Buna mecburuz. Dinamik, coşkulu olacağız ve aramıza nifak sokmaya, bizi birbirimize düşürmeye, altını çizerek ifade ediyorum, aramızdaki uyumu koordinasyonu bozmaya yeltenenlere karşı azami derecede uyanık olacağız. Muhalefetin işi gücü ne? Aramıza nifak sokmak. Medyanın işi gücü ne? Aramıza nifak sokmak. Ama o nifaklara asla prim vermeyeceğiz'' diye konuştu.

-''63 İL DOĞALGAZ KULLANIYOR''-

Nabucco Projesinin imzalandığını hatırlatan ve bunun ''tarihi bir adım'' olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biliyorsunuz, Türkiye stratejik konumunu, ortaya dört dörtlük koyuyor. Nabucco Projesine gelmeden önce, Bakü-Tiflis-Ceyhan ile bir adım attık. Bu çok önemliydi. Ardından, Bakü-Tiflis-Erzurum doğal gaz hattıyla bir adım daha attık. Oradan da Türkiye olarak doğal gazımızı alıyoruz. Bizim için bu da çok önemli. Şu anda bizim doğal gaz ihtiyacımız Rusya Federasyonu, Azerbaycan ve İran'dan karşılanıyor. Bunun yanında Cezayir'den sıvılaştırılmış doğal gaz alıyoruz. Bu süreci daha da artıracağız. Çünkü çok önemli bir durum var. İktidara geldiğimizde Türkiye'de doğal gaz kullanan il sayısı 9'du, şimdi 63 oldu.''

Doğalgaz konusundaki altyapı çalışmalarına değinen Erdoğan, ''Bunlar hep konuşuyor, çağdaşlık, çağdaşlık, çağdaşlık; modernlik, modernlik, modernlik... Ne yaptın kardeşim, modernlik adına? Söyler misin? Lafla peynir gemisi yürümüyor, ne yaptın, onu söyle. Ama biz yaptığımızla konuşuyoruz. Ülkenin 81 vilayetine doğalgaz götüreceğiz. Ona çalışıyoruz'' dedi. 

Erdoğan, Nabucco Projesi'nin 2 bin kilometrelik kısmının Türkiye'de geçeceğine işaret ederek, bunun, Türk işçisince yapılacağını kaydetti.

-''NİMET HANIM'I, ÖMER BEY'İ TEHDİT EDEBİLİRSİNİZ''-

Eğitim konusuna değinen Erdoğan, derslik sayısının 130 bine ulaştığını bildirdi.

Erdoğan, ''Fiziki imkanları bir defa rahatlatacağız. Bu Nimet Hanım'ı (Milli Eğitim Bakanı) tehdit edebilirsiniz. Hemşehrinizdir, ben karışmam. İşsizlikte sıkıntınız varsa, diğer hemşehriniz Ömer Bey, onu tehdit edebilirsiniz. Buyurun. Yani Karamanlı diyemiyorum. Karaman, Konya fark etmez'' diye konuştu.

Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin'in gelecek ay Türkiye'de olacağını anlatan Erdoğan, Putin ile çeşitli konuları değerlendireceklerini ifade etti.

-''İSTANBUL DIŞINDA YAŞAMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEHİR...''-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i tebrik eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bunu siyasi istismar olsun diye değil, bazı Konyalı dostlarıma da söylüyorum, eğer İstanbul'un dışında yaşamayı düşündüğüm bir şehir olursa, bu şehir Konya olacaktır, diye söylüyorum. Bunu niye söylüyorum? Gerçekten modern şehircilik anlamında Konya artık bir şehir statüsüne girmiş, her geçen gün daha da ileri gidiyor, her yönüyle. Bazı eksiklerimiz var. Tahir kardeşimle konuşuyorum.

İnşallah onları da şöyle bir plan projeyle hal yoluna koyduğumuz zaman, al dünyaya örnek şehir olarak sun. Bir denizi eksik. Deniz de getiririz. 'Kayseri'ye deniz getiririz', dediler. Bunu bir komedi yaptılar. Ama, söyleyen getiremedi, biz AK Parti olarak getirdik. Şimdi siz de şaşıracaksınız, nasıl getirdiniz? Yamula Barajıyla getirdik. Yamula Barajı artık denizle bağlantılı hale geldi. Şu anda inşallah, mavi tünelle, biliyorsunuz, o da oluyor. GAP, DAP, KOP... Bu üç hayati projenin içine Konya'yı da koyduk. Niye? Çünkü Konya bizim için çok önemli.''

-''BOLLUK OLDUĞU ZAMAN HAMD EDİYOR MUSUN?''-

Buğday rekoltesinde bu yıl rekor kırıldığını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Nereden nereye geldik? Ama ben vatandaşlarıma diyorum ki, kuraklık olduğu zaman ağlıyorsun, bolluk olduğu zaman hamd ediyor musun? Hamd edeceksin, bu çok önemli. Şimdi çiftçilerden bize, 'Başbakanım, sana çok teşekkür ediyoruz. Aldı başını gidiyor...' diyen yok. İnşallah, kuru tarımda 400, sulu tarımda 600... Buralara ulaştık. İyi bir konuma geldik'' dedi.

Erdoğan, gelecek hafta il kongrelerini tamamlayacaklarını, Eylül sonu itibarıyla da büyük kongreyi yapacaklarını belirterek, ''Bununla birlikte, 2011 milletvekili seçimlerine çok daha diri, reforme edilmiş ve güçlü bir parti olarak hazırlanacağız'' diye konuştu.

''Bu vesileyle, bazı hususları parti teşkilatına hatırlatmakta fayda gördüğünü'' bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Biz omuzlarımızda bu milletin emanetini taşıyoruz. Üzerimizde tüyü bitmedik yetimlerin, yoksulların, kimsesizlerin, fakir fukaranın emaneti var. AK Parti'yi kurduğumuzda, gözleri parlayan, yürekleri ferahlayan insanlara mahcup olamayız. Yolun başından itibaren bizden hayır dualarını esirgemeyen insanlara karşı boynumuzu bükemeyiz. AK Partiyle birlikte umutları çoğalan, ufukları açılan insanlara karşı yüzümüzü öne eğemeyiz. Yarın milletin huzuruna çıktığımızda, alnımız ak, yüzümüz ak, gönlümüz ak bir biçimde milletimize seslenmek durumundayız.''

Bu arada, Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında, bir grup vatandaşın ''Akşehir'' diye tempo tutması üzerine, ''Anladım, anladım. Maya mı çalacağız'' dedi.


aa



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs