Ergenekon'da birleşme yok | " /> Ergenekon'da birleşme yok | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da birleşme yok

17 Temmuz 2009 18:44 tsi
Ergenekon'da birleşme yok  
Ergenekon davasının ikincisi Pazartesi günü başlayacak. İki davanın birleştirilmesi şimdilik düşünülmüyor.

2. Ergenekon davası başlıyor. Ergenekon davalarının birleştirilmesi şu aşamada söz konusu değil. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların tamamı duruşmaya çağrıldı. Danıştay sanıkları da ifade verecek.   

Ümraniye'de bir evde patlayıcı maddeler bulunmasının ardından başlatılan ve ''Ergenekon'' adı verilerek genişletilen soruşturma kapsamında açılan ve 20 Temmuz pazartesi günü başlayacak davanın ilk duruşmasında, iddianamenin özetinin okunacağı ve her iki davanın ilk aşamada birleştirilmesinin öngörülmediği belirtildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aralarında emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon ile gazeteci Mustafa Balbay'ın da bulunduğu 56 sanık hakkında açılan davanın 20 Temmuz pazartesi günü yapılacak ilk duruşmasında, hazırlanan iddianamenin özetinin ve ağırlıklı olarak sanıklara yönelik suçlamaların bulunduğu bölümler okunacak.

İddianamede tutuklu veya tutuksuz olarak yer alan 56 sanığa duruşma günü mahkemede hazır olmalarına yönelik tebligat gönderilirken, duruşmaya gelmeyenlere yönelik uygulama daha sonra duruşmalarda ele alınacak. Sağlık sorunları nedeniyle hastanede bulunan bazı sanıklar için zorunluluk ve gerekli görüldüğü taktirde hastaneye gidilerek savunma alınacak.

Duruşmanın yapılacağı Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yanında ''Ergenekon'' davaları için yapılan duruşma salonunda, gazeteci, sanık yakını ve duruşmayı izleyenler için 250 kişilik bir bölüm ayrıldığı için bu sebeple ilk duruşmadaki gibi herhangi bir kısıtlama yoluna gidilmeyecek.

-GAZETECİLERE BİLGİSAYAR KOLAYLIĞI-

Daha önce ilk iddianamenin duruşmasının yapıldığı salon ve cezaevi binasına dizüstü bilgisayarını alamayan gazeteciler, duruşma salonu yakınında yapılan basın odasına, ''görüntü ve ses kayıt özellikleri olmaması şartıyla dizüstü bilgisayarlarını alabilecekler'' ve haberlerini bu bilgisayarlarla yazabilecekler.

İkinci iddianame için 20 Temmuz pazartesi günü yapılacak duruşmaya, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarınca yazımı devam eden üçüncü iddianamenin bitirilerek mahkemeye sunulması halinde 15 gün ara verilmesi öngörülüyor.

Birleştirme olmadan yapılacak ikinci iddianamenin duruşmaları ile 3 Ağustos pazartesi günü devam edilecek duruşma tarihlerinin aynı güne denk gelmesi durumunda mahkeme heyeti, bu duruşmaları ''bir hafta biri, öbür hafta diğeri olacak şekilde'' yapılmasına karar verebilecek, duruşmalarda da, öncelik ''dosyası ağır olan'' davaya ayrılacak.

-DANIŞTAY SANIKLARI DA İFADE VERECEK-

Bu arada, daha önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve daha sonra birinci ''Ergenekon'' davası ile birleştirilmesi yönünde karar verilen ''Danıştay saldırısı davası'' sanıklarının, ikinci iddianame duruşmasında sanık olarak yeniden ifadelerine başvurulacak ve mahkeme bu yönde normal prosedürü uygulayacak.

''Ergenekon'' davalarına bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine bir çok davayla ilgili ''birleştirme''ye yönelik taleplerin olduğu ve bunların arasında Ankara'da ''Atabeyler çetesi'' davası ile ''İzmir'de iş adamı İbrahim Çiftçi'nin öldürülmesi'' davalarının da bulunduğu öğrenildi.

Davaların birleştirilmesi ya da birleştirilmemesi yönünde değerlendirmenin 3 Ağustos pazartesi günü başlayacak birinci iddianame duruşmasında yapılacağı bildirildi.


aa



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,926 µs