En Sıcak Konular

Demirel ihbarcı Yarbay'ı sattı

17 Temmuz 2009 16:30 tsi
Demirel ihbarcı Yarbay'ı sattı Behiç Kılıç çok derinleri deşifre ediyor: Kıvrıkoğlu suikastını Demirel'e ihbar eden yarbay'ın başına gelenler.. Operasyonlarla tasfiye edilenler ve terfi edenler...

Behiç Kılıç/Yeniçağ

Kıvrıkoğlu vurulsaydı Çevik Bir komutandı


Kıbrıs olayının yaşandığı tarihlerde bir başka olay daha vardır günlerce akıllarda kalan... Bir emekli kurmay yarbayın devrin Cumhurbaşkanı Demirel’e yazdığı mektup. Bu mektup, Cumhurbaşkanlığı tarafından  “kişiye özel” olmasına rağmen Genelkurmay Başkanlığına gönderilmiş, bu yüzden mektubun sahibi yarbay hapse atılmıştı.
Mektup’ta çok önemli iddialar vardı.
Bunların arasında da,  “KKTC’deki tatbikatta, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’na suikast düzenlendiği” konusu yer alıyordu.
Mektubun altında, satırları yazan emekli yarbayın imzası da vardı.
Yavuz Yıldar...
“28 Şubat” yılı dolmuş, Mart ayı sürüyordu bu mektup yazıldığı zaman. Güya bir sivil iktidar ve Çankaya vardı ama asıl olan, Çevik Bir ve adamlarıydı her tarafta... Ve tabii bu durumda Çankaya’ya yazılmış bile olsa “kişiye özel mektup” söz konusu olamazdı yani!..
Kaldı ki; Emekli Yarbay Yavuz Yıldar’ın mektubu öyle “sıcaktı” ki Demirel elini değdirse kül olacağını hissedecek kadar tecrübeliydi zaten!..
Yarbay Yıldar’ın mektubunda Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir yapılanma-kadrolaşmadan söz ediliyor,  “ürkütücü” boyuta gelen mezhep kadrolaşması iddiası bulunuyor, Cumhurbaşkanı olarak konudan haberdar olması isteniyordu Demirel’in..
Mektupta, GATA, Okullar Dairesi Başkanlığı, Tayin Daireleri Başkanlığı gibi yerler işaret ediliyordu...
İşte o satırlar arasında bir de şu yazılıydı..
“Orgeneral Kıvrıkoğlu’nun Kıbrıs’ta kurtulması mucizedir!..”

 


Kıvrıkoğlu’nun kurtulması
Kurmay Yarbay Yavuz Yıldar, Cumhurbaşkanı Demirel’e gönderdiği  mektubunda Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’na, Kıbrıs’ta düzenlenen suikastın “Allah’ın bir lütfu ile atlatıldığını” yazıyordu..
Yarbay çok önemli iddialarla Cumhurbaşkanı’nın huzuruna ulaşmayı göze almıştı ve beyanı çarpıcıydı...
“Orgeneral Çevik Bir’in Genelkurmay Başkanı olması için ya Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun ortadan kaldırılacağı ya da Karadayı’nın  görev süresinin bir yıl uzatılacağını öne sürüyordu”.
Mektupta, “Millet olarak duamız her iki teşebbüsün de başarısızlıkla sonuçlanması olduğudur” diyordu..
Yarbay Yıldar mektubunda, “İkinci teşebbüsün Cumhurbaşkanı’nın katkısını gerektirdiği belirtilerek, bu senaryonun engellenmesini istemek için de yazdığını” anlatıyordu. (Bu mektup Demirel’de kalmadı, o dönem Çevik Bir’in adamı olarak ünlenen Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak’a ulaştı.. Yarbay Yıldar hapse girdi ama sonra beraat etti.)
Sözün özü, 28 Şubat’ın en hızlı günlerinde, Çevik Bir’in yıldızının en parlak döneminde, bir muharip Kurmay Yarbay, Kara Kuvvetleri Komutanı’na “suikast” teşebbüsünü dillendiriyordu..

 


Kıvrıkoğlu’nu tasfiye!..
Yarbay Yavuz Yıldar, KKTC’deki “olayı” anlatırken uzmanlığını da kullanıp, kesin ifadelerde bulunmuştu. Tatbikat sırasında, Kıvrıkoğlu’nu sıyırıp Albay Vural Berkay’ı bulan kurşunun “sekme” olmadığı, direkt hedefe geldiği iddiasındaydı;
“Seken mermi, omlet gibi olur; dağılır. 100-150 metre uzaklıktan hedefi vuramaz. Koca bir top parçası olsa, gülle gibi isabet eder ama, burada seken mermiden söz edemeyiz...” diyordu.
Mermi, Kıvrıkoğlu’nu bulsaydı!?.
Bulmadığı için o dönemin kapalı kapıları ardında  “başka senaryolar” hep konuşuldu... Yarbay Yıldar’ın bahsettiği “2. seçenek, Karadayı’nın  görev süresinin bir yıl uzatılması” konusu çok yoğunlaştı. Ama tutmadı, çünkü sonrasında Karadayı’nın Demirel sonrası Köşk telaffuzu vardı. Mesut Yılmaz ve Demirel bu işe ustaca taş koydular, Çevik Bir’in “atakları” onları aslında çok rahatsız ediyordu...
Sonra?.. “Ağustos 1999’da Hava Kuvvetleri Komutanı İlhan Kılıç, Deniz Kuvvetleri Komutanı Salim Dervişoğlu, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çevik Bir, Harp Akademileri Komutanı Necati Özgen ve Batı Çalışma Grubu’nun başı olduğu ileri sürülen Ege Ordu Komutanı Doğu Aktulga emekli oldu...”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu dönemi başladı...
Bu dönem ise bir başka  “çekişme-kadrolaşma”  yaratacaktı!..
İlerde!..

 



Bu haber 1,043 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs