En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun HSYK endişesi

17 Temmuz 2009 13:43 tsi
Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, HSYK üyeleri üzerinde baskı kurulmaması ve gazetelerin bu konuda daha dikkatli yaklaşım sergilemesi gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, adli yargıdaki hakim ve savcıların yer değiştirme kararnamesiyle ilgili çalışmaları, ''Sayın Bakan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerine psikolojik baskı kuracakmış gibi bir hava içinde'' diye değerlendirdi.

Üyelerin özgür iradesiyle karar vereceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlarının geleneksel tutumunun, hakim ve savcılarla ilgili toplantılara katılmaması şeklinde olduğunu anımsattı.

Kılıçdaroğlu, ''Üyeler, özgür iradeleriyle karar alırlar. Ama burada Sayın Bakan, HSYK üyeleri üzerine psikolojik baskı kuracakmış gibi bir hava içinde ya da Sayın Bakan'da kurma güdüsü var. Bu yanlış. Oturacaklar, Adalet Bakanlığının ve yargının yerleşik geleneklerine, kurallarına göre atama yapacaklar. Atama yaparken de hakim ve savcıların dosyaları incelenecektir. HSYK'nın baskı altına alınmadan, özgürce iradelerini kullanmasından yanayız'' diye konuştu.


-''YARGIYLA İLGİLİ SÖYLEMLERİNDE DAHA DİKKATLİ OLMALI''-


Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, askere sivil yargı yolunu açan yasayla ilgili sözlerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in verdiği yanıtın anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Çiçek'in Adalet Bakanlığı yaptığını, yargıyla ilgili söylemlerinde daha dikkatli, özenli olması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Gerçeker'in söyleminde ''dikkatli ve sorumlu bir üslup kullandığını'' ifade ederek, ''Geceyarısı operasyonu yapıyorsunuz. Sayın Gerçeker, 'keşke bizim de bilgimiz olsaydı' diyor, dikkati çekiyor. Sayın Gerçeker, her uzatılan mikrofona konuşan bir kişi değil. Ama her uzatılan mikrofona konuşan kişinin Cemil Çiçek olduğunu çok iyi biliyoruz'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, bir iş adamının villasının kiralanmasına ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, dünyada, cumhurbaşkanlarının, devlet başkanlarının konutları ile çalışma ofislerinin aynı alanda olduğunu anımsattı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte bu sürecin tersine çevrildiğini ifade ederek, ''Sayın Gül, Dışişleri Konutu'nda oturuyor ama kendisi Çankaya Köşkü'nde. Dışişleri Bakanı'na da bir iş adamının binası kiralanıyor. Akıl ve mantıkla izah edilecek yeri yoktur'' diye konuştu.

CHP'li Kılıçdaroğlu, Bolu Valisi'nin açıklamalarına ilişkin olarak ise ''AKP'nin Bolu Valisi'ni alıp, AKP kadrosundan parlamentoya taşıması gerekiyor, artık o noktaya geldi. Artık o bir vali değil, AKP'nin Bolu temsilcisidir'' görüşünü savundu.

aa



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,099 µs