En Sıcak Konular

Çürükçü çete: Subay ve astsubaylar tutuklandı

0 0 0000 00:00 tsi
Çürükçü çete: Subay ve astsubaylar tutuklandı Tam bin kişiye sahte çürük raporu düzenlediler... Her bir rapor için 9 ila 12 bin YTL aldılar... Dahası çetenin elebaşı Başçavuş Aytekin Demirbaş’ın banka hesabına 1 milyon 200 bin YTL yatırıldığı tespit edildi... Kim bunlar?

JANDARMA Genel Komutanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı sahte çürük raporu soruşturması büyüyor. Şimdiye kadar aralarında iki albay, 3 astsubay, 14 askeri personelin bulunduğu toplam 53 kişi gözaltına alındı. Soruşturma derinleştikçe olayın büyüklüğü de ortaya çıkıyor. Çetenin 9 ila 12 bin YTL karşılığında yaklaşık bin kişiye sahte rapor düzenlediği tespit edildi. Rapor alanların çoğunun askere gitmek istemeyen PKK sempatizanları oldukları öne sürüldü. Olaya bir general ve iki albayın da daha adı karıştı. Soruşturma sürerken Hürriyet çarpıcı ayrıntılara ulaştı. İşte operasyonun perde arkası:

ELEBAŞI ASTSUBAY "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "sahte evrak düzenlemek" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan çetenin lideri Başçavuş Aytekin Demirbaş. Demirbaş hakkında Etimesgut Hava Hastanesi’nde görevli iken 1997 yılında benzer suçlamadan dolayı dava açıldı. Yargılaması süren Demirbaş, Kütahya Askeri Hava Hastanesi’ne gönderildi. Biyokimyacı olarak görev yapan Demirbaş, burada da birlikte iş yaptığı arkadaşları arıcılığı ile, sahte rapor düzenleme işini sürdürdü. Demirbaş ve ekibi rapor başına 9 bin ila 12 bin YTL para aldıkları, bunun bir bölümünü rapordan sonra tahsil ettikleri belirlendi.

SÜİT ODADA RAPOR Bol para harcamaya ve eğlenmeye düşkünlüğü ile tanınan Demirbaş, iki çocuk annesi eşinden boşanıp bir Rus kızı ile evlendi. Kayıtlara göre her gün Kütahya-Ankara’ya gidip gelen Demirbaş, Ankara Ümitköy’de kendisine bir villa kiralayıp Rus eşiyle burada yaşamaya başladı. Demirbaş, işlerini yürütebilmek için Ankara Radison-SAS otelinde aylığı 6 bin dolara süit oda kiralayıp burayı üs haline getirdi. Demirbaş’ın banka hesabına 1 milyon 200 bin YTL para yatırıldığı tespit edildi. Demirbaş, ifadesinde tüm suçlamaları kabul ederek, isimlerini verdiği arkadaşları aracılığı ile sahte rapor düzenlediğini açıkladı. Demirbaş, hesabına yatan paraları çektiğini ve bu paralarla, otel, kira, benzin, yemek ve eğlence için harcayıp, kral gibi yaşadığını söyledi. Demirbaş’ın otel odasında ve evinde yapılan aramada rapor düzenlemekte kullanılan, sahte kaşe-mühür, 2 bilgisayar ve 8 tabanca ele geçirildi.

ALBAY: HALLEDERİM Demirbaş, ifadesinde uzun süredir sivil personel olarak görev yapan arkadaşları aracılığı ile rapor işini yaptığını belirterek, kuruldan dönen 5 rapor için Albay Murat Altındağ’ın "ben hallederim" diyerek aracı olduğunu söyledi. Demirbaş, "İş yaptığımız Hava Hastanesi’nde görevli Levent Özcan, bir paşanın bize yardımcı olacağını kendisinin para istediğini belirterek benden para aldı" dedi.

22 TUTUKLAMA Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 sanıktan 22’si tutuklanarak cezaevine konulurken, İkinci Sulh Ceza Hakimi Hayrullah Özdemir, olayda adı geçen Albay Murat Altındağ’ı önceden tanıdığı gerekçesiyle karar vermeyip mahkemeden çekildi.
 
Hurriyet



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,055 µs