En Sıcak Konular

Evren: Orda çöreklenen birileri var

0 0 0000 00:00 tsi
Evren: Orda çöreklenen birileri var 'Bu o çocuğun işi değil' diyen 7. Cumhurbaşkanı Evren, Hrant Dink cinayetinin arkasında bir örgütün olabileceğini belirterek : çocuğun özellikle seçilip eğitildiğini savundu.

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink cinayetinin arkasında bir örgütün olabileceğini belirterek, “Bu cinayet, bir çocuğun veya yanındaki arkadaşlarının işi değil. Trabzon'a çöreklenmiş birileri var. 17 yaşındaki bir çocuk özellikle seçilmiş ve eğitilmiş” dedi.

Marmaris'in Armutalan Beldesi Beyaz Ev Sokağı'ndaki konutunda DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kenan Evren, Ogün Samast tarafından işlenen cinayeti değerlendirirdi. Bu cinayetin arkasında bir örgütün olduğunu öne süren Evren, şunları söyledi:
“Bunun arkasında muhakkak bir örgüt var. 17 yaşındaki bir çocuk özellikle seçilmiş ve eğitilmiş. Bunun nedeni ise daha az ceza alsın. 18 yaşından büyük olursa hayat boyu ceza alır, ama şimdi iyi hali görülürse daha az ceza yatıp çıkacak. Daha önce de Trabzon'da bir papazı, yine küçük yaştaki bir çocuğa vurdurdular. Demek ki Trabzon'da çöreklenen bir örgüt var. Bu örgüt küçük yaştaki çocukları eğiterek, beyin yıkayarak bu tür olayları gerçekleştiriyorlar. Çocukları kandırıp kendilerini vatanperver ve kahraman olarak gösteriyorlar. Gezeteler de yazdı. Yakalandığında Türk bayrağını göstererek ‘Vazifemi yaptım’ demiş. Demek ki buna birisi görev vermiş. Ama bu o arkadaşlarının işi değil. Bunu iyi araştırmak lazım. Arkasında daha büyük şeyler var.”

Karadeniz insanının çok çabuk öfkelendiğini ve hareketli bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Evren, “Bu folklor oyunlarından da bellidir. Onun için oradan seçmişler. Çok üzücü bir olay ama dünya bunu bilmez. Bizi yine Avrupa olsun, Amerika olsun, kötüleyecektir. Onlar da bu fırsatı bekliyor. Bu saldırının AB görüşmelerini etkileyeceğini zannetmiyorum ama Ermeni soykırımıyla ilişkisi olacağı kesin. Bir an önce o bölgede çocuklara kötü işler yaptıran örgütü bulmaları gerekiyor” diye konuştu.

İnternet kafelerin daha sıkı denetim altına alınması gerektiğini de ifade eden Kenan Evren, “Bilgisayar ve internet aslında iyi bir şey. Ama malesef kötü niyetle kullanılıyor. Gençler onları seyredip bunlara bakarak ahlaklarını bozuyor. Dünyada yüzde yüz iyi bir şey yok. Her iyi şeyin bir kötü yanı oluyor. İşte internet de böyle. Birçok faydası var ama kusurlu tarafları da var” dedi.

HÜRRİYET



Bu haber 362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,592 µs