En Sıcak Konular

Terör örgütünden kaçış devam ediyor

17 Temmuz 2009 11:43 tsi
TSK'nın yurt içi ve sınırötesi operasyonlarında ağır darbe yiyen, İran ve Suriye'nin terör örgütüne yönelik etkili mücadelesi sonucu büyük kayıplar veren terör örgütünde çözülme sürüyor.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, 2009 yılı içinde terör örgütünden kaçarak teslim olanların sayısı 192'ye ulaştı. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)'nın ''Etkin pişmanlık'' hükmünden faydalanarak teslim olan örgüt mensuplarının sayısı geçen yıla göre yüzde 75 artış oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının işlemleri yaklaşık bir hafta sürerken, bu kişilerin büyük bölümü mahkemelerden serbest kalarak normal yaşamlarına döndükleri kaydedildi.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarından geçen hafta kaçarak teslim olan ve aralarında iki üst düzey sorumlunun da bulunduğu 8 örgüt mensubunun işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Kaçmayı başaran R.M. (31), R.T. (30), F.G. (29), M.Y. (25),  E.A. (21), A.T. (19), Y.Ö. (18), B.O. (17) adındaki terör örgütü mensupları, Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nda ilk ifadeleri alındıktan sonra Diyarbakır'a mahkemeye sevk edildi.

Örgütten kaçarak teslim olanların TCK'nın 221. maddesinde düzenlenen ''Etkin Pişmanlık Yasası''ndan yararlandırılarak, kısa sürede serbest kalabilecekleri kaydedildi. TCK'nın 221. maddesinde, ''örgüt üyesi, örgütün faaliyeti çerçevesinde her hangi bir suçun işlenmesine iştirak etmeksizin gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi halinde hakkında ceza hükmolunamaz'' deniliyor.

Terör örgütünden kaçmayı başaranların ilk ifadelerinde, ''PKK içinde otorite boşluğu yaşandığını, Murat Karayılan'ın talimatıyla Fehman Hüseyin'in örgütün silahlı kanadının başından uzaklaştırılarak yerine Sofi Nurettin'in getirilmesinin kadrolar arasında bir süredir yaşanan 'Türkiyeli-Suriyeli' çatışmasını tırmandırdığını'' yönünde bilgi verdiği öğrenildi. 

Örgüte yönelik Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkeleri, İran ve Suriye'de aralıksız sürdürülen operasyonların kadro ve finansman krizine neden olduğunu, kadrolarda moral çöküntüsü yaşandığı belirtilen ifadelerde, ''örgütte en küçük bir olayla suçlanan kişilerin 'ajan-işbirlikçi' iddialarıyla birlikte infaz edildiği, bunun da kamplarda bulunan örgüt mensuplarını rahatsız ettiği'' belirtildi. Terör örgütü kamplarındaki şartların giderek kötülüşmesinin Avrupa'ya gitmek isteyenlerin sayısını da artırdığına dikkat çeken örgüt mensupları, örgütün buna sıcak bakmaması sebebiyle kadrolarda ''firarı'' planlayanların çoğaldığını kaydettiler.

Bu arada, geçen ay terör örgütünden kaçarak Van'ın Başkale ilçesi kırsalında örgüte ait 2 milyar TL ile adalete sığınan terör örgütü mensubu R.B'nin, örgütte bulunduğu süre içerisinde herhangi bir eyleme ve çatışmaya katılmadığının belirlenmesi üzerine ''Etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakıldığı bildirildi.

aa



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,601 µs