En Sıcak Konular

Batan geminin mürettabatı kurtarıldı

17 Temmuz 2009 08:51 tsi
Karadeniz'de ''yarı batık'' durumda bulunan Türk işletmeciliğindeki Malta bayraklı geminin 7'si Türk toplam 11 kişiden oluşan mürettebatı, karaya çıkartıldı.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesi limanına getirilen mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu sadece ikisinde mevsimsel hastalık bulunduğu belirtildi.

AA muhabirlerinin aldığı bilgilere göre, Ukrayna'nın Kerç limanından Arnavutluk'un Dıraç limanına 2 bin 5 ton gübre taşıyan Karadeniz Ereğli'nin yaklaşık 25 mil açığında yarı batık durumdaki Malta bandıralı ''Emma'' adlı kargo gemisinin 11 mürettebatı, bölgeye yakın olan Liberya bayraklı ''Salamis'' gemisine alındı.

Bu sırada Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'ne ait 3 ambülans, Karadeniz Bölge Komutanlığı'na ait limanda hazır bekletildi. Hastane personeli, özel güvenlik ekipleri ile gazetecilere, olası hastalık ve mikroplara karşı koruyucu maske dağıtıldı.

Daha sonra bölgeye sevkedilen Sahil Güvenlik Komutanlığı botuyla Karadeniz Ereğli limanına getirilen mürettebatlar Ümit Çamiçi, Güneri Akın, Mehmet Tezel, Osman Yılmaz, Ali Mehmet Türk, İsmail Güngen ve Seçkin Alu'nun yanısıra Gürcistan uyruklu Jambul Komakhidze, Roland Devadze, adı öğrenilemeyen Varshanidze ve Suriye vatandaşı Deyae Zowaikli, limana gelen Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi nöbetçi doktoru Kenan Şahin tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

Şahin, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, mürettebatın yapılan muayenesinde herhangi bulaşıcı hastalığa rastlanılmadığını, yalnızca 2 kişide KBB uzmanını ilgilendiren mevsimsel rahatsızlık belirlendiğini söyledi.

Mürettebatın ilçedeki otellere yerleştirilecekleri öğrenildi.

aa



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs