En Sıcak Konular

HSYK'dan şok eden bilgi notu !

17 Temmuz 2009 08:45 tsi
HSYK'dan şok eden bilgi notu ! Ergenekon sizin olsun PKK'ya dokunmayın! Adem Yavuz Arslan yazdı…

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Al Ergenekon'u ver PKK'yı

Şaka gibi ama değil. 'Türkiye tarihinin en kritik üç soruşturması'nı yürüten özel yetkili savcılar HSYK tarafından görevden alınmak isteniyor. Üstelik de hiçbir gerekçe ortaya koyamadan.

Herkesin malumu olduğu üzere bazı HSYK üyeleri son dakika hamlesiyle kurula yeni bir taslak sundu.

Buna göre Ergenekon Soruşturması'nın savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ali Pekgüzel ile İstanbul Başsavcısı Aykut Engin Cengiz, vekili Turan Çolakkadı görevden alınıyor.

Ayrıca 'derin PKK' olarak adlandırılan ve terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK operasyonunu yürüten savcıların kellesi isteniyordu. Güneydoğu'daki faili meçhul cinayetleri soruşturan savcılar ve Doğu'daki bazı kritik savcıların da yerleri değiştiriliyordu.

Şok eden bu talep karşısında Bakanlık rest çekti. Çünkü taleplerin ne yasal dayanağı vardı ne de gerekçesi. Üstelik Anayasa'nın 'hakim teminatı' kuralına aykırıydı. Bakan yurtdışında müsteşar toplantılara katılmıyor. Kurulun diğer üyeleri kendi aralarında toplanıyor. Oysa HSYK kanunu net. Kurul üye tam sayısı ile toplanır. Yani bakan ve müsteşarsız toplanıp taslağı görüşmeleri de usulsüz. Duyumlar müsteşar ve bakanın 'böyle bir kararnameyi' asla imzalamayacağı yönünde. Yani bir yaz kararnamesi çıkmayabilir.

Kriz sürerken önceki akşam ilginç bir gelişme yaşandı. HSYK'dan Adalet Bakanlığı Müsteşarı'na bir not iletildi. Mealen 'tamam biz Ergenekon'a dokunmayalım ama faili meçhul cinayetler ve PKK'ya yönelik operasyonu yapan savcıları istiyoruz.'

İnanılması güç ama bunlar yaşanıyor. Hukuk ve adaleti temsil etmesi gereken kurullarda 'al bunu ver şunu' üslubuyla pazarlıklar yapılıyor.

İnsan doğal olarak merak ediyor. PKK'nın şehir yapılanmasını, finans kaynağını, ideologlarını, gençlik yapılanmalarını çökerten son derece başarılı bir operasyondan HSYK neden rahatsız olur?

Faili meçhullerin aydınlanması, bölge insanının devlete ve adalete güveninin tesis edilmesine kim neden karşı çıkar?

Acaba Baykal'ın tabiriyle bazı konuların mıncıklanması, derinlemesine incelenmesi istenmeyen şeylerin ortaya dökülmesine mi neden olacak? Ya da bu teklifi yapan kurul üyelerinin niyeti zaten Ergenekon'u gösterip KCK'yı razı etmek miydi? Her şekilde skandal bir tablo. Halk yargıya doğrudan müdahale edenleri affetmez, etmeyecektir de.

 



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs