En Sıcak Konular

Bu nasıl bir oyun: Amerikan silahları İran’da

0 0 0000 00:00 tsi
Bu nasıl bir oyun: Amerikan silahları İran’da İsrail mi vuracak Amerika mı? Dünya İran'a saldırı için geri sayım yaparken, meğer "düşmanlar" alışveriş yapıyormuş.. Hem de ne alış-veriş! 

AP'nin haberi şöyle:

Çin veya İran için çalışan aracı şirketlerden müsadere edilen savaş uçak parçalarından diğer askeri hassas malzemeye kadar pek çok silahın şaşırtıcı bir şekilde Pentagon kökenli olduğu tespit edildi.

Federal yetkililer bir araştırmasında Savunma bakanlığının askeri fazla müzayedelerinden satın alınmış malzemelerin İran’a gönderildiğini tespit etti. Bir keresinde Amerikan misil parçalarını İran’a sattığı için mahkûm edilen Pakistanlı bir savaş tüccarı hapishaneden çıktıktan sonra tekrar eski işine dönüyor ve Pentagon askeri fazla müzayedesinden Chinook helikopter motor parçalarını satın almış Amerikalı bir firmadan İran için bu parçaları satın alıyor. Amerikan gümrük yetkilileri bu parçaların İran’a ulaştığını söylüyorlar.

Amerikan ihracat kanunları ve silah ambargo yasalarına göre Pentagon müzayedelerinde satın alınan askeri malzemeler askeri olmayan amaçlar için kullanılmalı ve satın alıcılar ancak bu şartla bu malzemeleri satın almalıdırlar.

Garip olan İran’a askeri malzeme fazlalarını satmaktan mahkum olan aracıların bu işi defaten yapabilmeleri. Dahası eylemleri tespit edilip malzemeleri müsadere eden bu aracıların malları gümrük yetkilileri tarafından Pentagon’a teslim edildikten sonra Pentagon’un bir başka şüpheli satıcıya aynı malzemeleri satmasıdır. GAO (Genel Hesaplamalar Bürosu)’nun özel soruşturmalar masası şefi Greg Kutz olayı felaket olarak niteliyor ve “bir defa olmaması gereken bir şey ikinci bir kez nasıl olur?” diye soruyor.

AP: 22 Ocak 2007, Military Surplus Parts İIllegaly Find Their Way to Iran, U.S. Officials Say, Hazırlayanlar: Murat Sofuoğlu, Gökhan Övenç

iyibilgi.com



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs