En Sıcak Konular

G.Saray'ın Orta Asya sınavı bu akşam

16 Temmuz 2009 17:27 tsi
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında bugün saat 19.30'da Kazakistan'ın Tobol takımıyla karşılaşıyor. Takımların muhtemel kadroları ve maç yayını:

Avrupa serüvenine Orta Asya'dan başlayacak olan Cim Bom, özel uçakla gittiği Kostanay şeh-rinde büyük ilgi gördü. Çek hakem Libor Kovarik'in yöneteceği karşılaşma NTV'den naklen yayınlanacak.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında bugün Kazakistan'ın Tobol takımına konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarına Orta Asya'da başlıyor. Maç Tcentralny Stadı'nda saat 19.30'da oynanacak. Avrupa kupaları tarihinde toplam 219 maç yapan Cim Bom, ilk kez Kazakistan'ın bir takımıyla eşleşirken, yine ilk kez bu kadar Avrupa'dan uzak bir noktada resmî maça çıkacak. Sarı-Kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında bir Orta Asya ülkesi ekibiyle ilk kez karşılaşma şansı elde etti.

İstanbul'dan özel uçakla Kostanay kentine ulaşan Sarı-Kırmızılı takımı, yaklaşık 100 kişilik Türk ve Kazak taraftar grubu karşıladı. Ellerinde Kazakistan ve Türkiye bayraklarıyla Cim Bom'a tezahüratlar yapan taraftarlar, futbolculara çiçekler verirken, fotoğraf çektirmek için de adeta birbirleriyle yarıştı. Taraftarlar, özellikle Teknik Direktör Frank Rijkaard'a büyük ilgi gösterirlerken, kafilede bulunan Kulüp Başkanı Adnan Polat ve yöneticiler Murat Yalçındağ ile Mümtaz Tahincioğlu da taraftarların sevgisiyle karşılaştı. Tobol maçı için Kostanay kentine gelen Galatasaray kafilesinde tek yabancı futbolcu Baros oldu. Kadroda, Emre Çolak, Serdar, Alpaslan ve Erhan gibi genç isimler ise kendilerine yer buldu. Galatasaray kafilesinin, Kostanay'a tüm yiyecekleri ve aşçısıyla gelmesi dikkat çekti.

RİJKAARD: FAVORİ OLMAK BİZE SIKINTI VEREBİLİR

Karşılaşmanın oynanacağı Tcentralny Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, fovori gösterilmenin sıkıntısını yaşayabileceklerini söyledi. Hollandalı teknik adam, "Tabii ki G.Saray, Tobol'la kıyaslanınca büyük bir takım ve büyük bir marka. Favori olmak her zaman sıkıntı oluşturabilir. Rakibimiz için burada büyük bir fırsat var. Taraftarlarıyla bütünleşip, iyi oynayacaklardır. Biz de iyi organize olmalıyız. İyi oynayıp, avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz" diye konuştu. Tobol'un maç kasetlerini seyrettiğini dile getiren Rijkaard, rakip teknik direktör Dimitri Alekseevich Ogai'yi, oluşturduğu başarılı takımdan dolayı tebrik etti. Milli takım kamplarında olmaları sebebiyle çalışmalara geç katılan oyunculara değinen Rijkaard, Kostanay'a getirdikleri milli oyuncuları Tobol karşısında 90 dakika sahada tutamayacaklarını belirtti. Bu arada G.Saray Başkanı Adnan Polat, Avrupa'da yollarına devam etmek için Tobol gibi takımları geçmek zorunda olduklarını söyledi. Transfere de değinen Polat, "Hayat biter, transfer bitmez." ifadesini kullandı. Lincoln konusunda ise Adnan Polat, "Lincoln ülkesinde, herhalde gelmeyecek. Muhtemelen sözleşmesini feshedip UEFA'da hakkımızı arayacağız." açıklamasında bulundu.

MUHTEMEL KADROLAR

FC TOBOL: Baginski, Chelyadinsky, Dimitrov, Golban, Nurgaliev, Romanov, Zhumaskaliyev, Skorykh, Baltiev, Serdyukov, Aubakirov

GALATASARAY: Orkun, Uğur, Servet, Gökhan, Alpaslan, Mustafa, Arda Turan, Emre Çolak, Barış, Yaser, Milan Baros.

STAT: Tcentralny Stadı

SAAT: 19.30 Yayın: NTV

HAKEM: Libor Kovarik (Çek Cum.)


cihan



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs