En Sıcak Konular

Ahmedinejad'dan BM'ye mektup

16 Temmuz 2009 16:13 tsi
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Mısırlı Müslüman Merve Şirbini'nin, Almanya'daki mahkemede hakim ve polislerin gözü önünde öldürülmesi olayıyla ilgili olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini" iste

Ahmedinejad, Genel Sekreter Ban'a gönderdiği mektupta, "Şirbini'nin öldürülmesini, konuya ilişkin haberin sansür edilmesini, Alman hükümeti ve ilgili uluslararası kuruluşların olay karşısındaki sessizliğini facia olarak" değerlendirdi.

Şirbini'nin, Almanya'da misafir olduğunu hatırlatan Ahmedinejad, "Dünyanın her yerinde, hatta bedevi kabilelerde bile misafirlere saygı gösterildiğini, hiç kimsenin misafire saldırı hakkına sahip olmadığını" kaydetti.

Ban'a, "Bu cinayeti kesin bir dille kınamanın ve sorumluların yargılanması için araştırma başlatılmasını istemenin vakti gelmedi mi" diye soran Ahmedinejad, "ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin de olay karşısındaki sessizliğini, insan hakları konusundaki çifte standart olarak" değerlendirdi.

Başka Şirbini'lerin adaletsizliğe kurban verilmemesi için konunun araştırılmasını ve hakkın yerini bulmasını isteyen Ahmedinejad, Genel Sekreter Ban'a hitaben, "BM'nin itibar ve saygınlığının korunması için yasal, insani ve tarihi görevinizi yerine getireceğinize inanıyorum" ifadesini kullandı.

İran, Almanya'nın Tahran Büyükelçisini geçen hafta Dışişleri Bakanlığına çağırarak, "Şirbini'nin öldürülmesinden duyduğu üzüntü ve rahatsızlığı" iletmişti.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu da Almanya'nın Tahran Büyükelçiliği önünde toplanarak Şirbini'nin öldürülmesini protesto etmişti.

Eşi Almanya'da doktorasını yapan 31 yaşındaki Mısırlı eczacı Şirbini, 3 yaşındaki oğluyla çocuk parkında oynarken kendisine "terörist" diye hakaret eden 28 yaşındaki Alman Alex W. hakkında şikayetçi olmuş, para cezasına çarptırılan Alex W, 1 Temmuzda Dresden kentindeki mahkeme salonundaki temyiz duruşmasında 3 aylık hamile Şirbini'ye bıçakla saldırarak, ölümüne neden olmuştu.

Mahkeme salonundaki saldırıda, Şirbini'nin eşi de bıçak darbeleriyle ağır yaralanmıştı.

Hürriyet



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs