En Sıcak Konular

YÖK'te şok istifa

16 Temmuz 2009 15:18 tsi
YÖK'te şok istifa İmam Hatiplilere üniversite yolunu açacak uygulama başlıyor. YÖK Başkanının bu kararı kurulda istifa getirdi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın "ÖSS'de katsayı kalkacak" açıklaması istifa getirdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Bülent Serim, üyelikten istifa etti. Katsayılar kalkınca İmam Hatiplere üniversite yolu açılacak.

Serim istifa dilekçesinde YÖK'e yapılan atamalarda konulara iktidar penceresinden bakanların ve türbana özgürlük için imza koyanlara öncelik tanındığını söyledi.

Serim, Cumhurbaşkanlığı makamına sunulmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na sunduğu dilekçesinde, Anayasa'nın 131. maddesinin YÖK üyelerinin üç farklı kontenjandan seçilmesini öngördüğünü hatırlatarak, ''Konulara yaklaşımda bir denge kurulması amaçlanmıştır. Oysa Aralık 2007'den bu yana Cumhurbaşkanlığı, Bakanlar kurulu ve Üniversitelerarası Kurul kontenjanlarından YÖK Kurulu Başkan ve üyeliklerine yapılan seçimlerde tüm konulara iktidar partisi penceresinden bakan kişilere öncelik verilmesi dikkat çekici bir durum almıştır. Bu seçimlerde iktidar partisinden milletvekili adayı olmuş, bu partiye yakınlığı genel kabul görmüş ya da türbana özgürlük bildirisine imza koymuş akademisyenlerin tercih edilmesi kabul edilemez boyutlara varmıştır'' görüşlerine yer verdi.

BÜLENT SERİM KİMDİR?

1948 yılında Mersin'de doğan H. Bülent Serim, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamlamış, 1970 yılında da Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirmiştir.

1970 yılından itibaren Maliye Bakanlığı'nda bütçe uzman yardımcısı, Sayıştay'da da denetçi ve başdenetçi olarak görev yapan Bülent Serim, daha sonra Anayasa Mahkemesi'nde Raportörlük ve Genel Sekreterlik, Turizm Bakanlığı'nda ise, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Son olarak Cumhurbaşkanlğı İdari ve Mali İşler Başkanlığı görevini sürdüren H. Bülent Serim, evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilen Bülent Serim'in bugüne kadar 5 kitabı ve çok sayıda araştırma ve inceleme yazısı yayımlanmıştır.



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,335 µs