En Sıcak Konular

Liselere kayıt için tarihler belli oldu

16 Temmuz 2009 15:13 tsi
2009-2010 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına elektronik ortamda aday öğrenci kayıtları, 3-28 Ağustos arasında yapılacak.

Genelgeye göre, ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına öğrenci kayıtları elektronik ortamdan alınacak.

Oluşturulan Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca belirlenecek sınıf mevcutları, imkanlar dahilinde 40'ı aşmayacak şekilde planlanacak. Okullar ''http://e-okul.meb.gov.tr'' adresinden, komisyonca belirlenen kontenjanlarını programa kaydedecek.

Aday kayıtları, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 3-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacak.

Okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, diploma notları ve adres bilgilerini e-Okul sisteminden, T.C Kimlik numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek sorgulayacak.

Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemleri ise meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak. Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınırken, meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi alınacak. Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.

Genel liselere yerleştirme işlemlerinde ilköğretim diploma puanı ve yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilmek suretiyle aday kaydı yapılacak. Kontenjan fazlası olan diğer öğrenciler Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca öğrencinin ikametine en yakın diğer genel liselere dengeli bir biçimde dağıtılacak.

Bu hususların uygulanmasından sonra da herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler, mesleki teknik ve ortaöğretim kurumlarına yönlendirilerek gerektiğinde bu okullarda ikili öğretim yapılacak.

-''GEREKSİZ BELGE İSTENMEMELİ''-

Aday kayıtları tamamlandıktan sonra okullar ve Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca gerekli kontroller yapılarak kayıt listeleri komisyonlarca onaylanacak ve en geç 4 Eylül 2009 tarihinde ''http://www.meb.gov.tr'' adresinde ilan edilecek.

İlan edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 7-18 Eylül 2009 tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacak.

''2009 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'' esasları ile yatılı ilköğretim bölge okulu mezunlarından söz konusu ortaöğretim kurumlarını yatılı olarak kazanan/yerleştirilen öğrencilerin kayıtlarında e-kayıt başvurusu şartı aranmayacak.

Öte yandan, Bakan Çubukçu genelgede, kontenjan açığı bulunması halinde öğrencisini, kardeşinin öğrenim gördüğü veya anne-babanın çalıştığı iş yerinin bulunduğu alanın dahil olduğu okula kayıt yaptırmak isteyen veli taleplerinin de Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca değerlendirileceğini belirtti.

Terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenlerin çocukları ile şehit, malul ve muharip gazi çocuklarının durumlarını belgelendirmeleri ve istemeleri halinde, istediklerin genel veya meslek liselerine kayıtlarının yapılacağını bildiren Çubukçu, ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin de istemeleri halinde genel veya meslek liselerine kayıtlarında isteklerinin dikkate alınacağını vurguladı.

Çubukçu, ''Mazeretleri nedeniyle, 3-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında aday kayıtlarını yaptıramayan öğrencilerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi bakımından, valiliklerce belirlenecek bir takvim çerçevesinde belirtilen esaslar dahilinde Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca genel liselere veya meslek liselerine kayıt ve yerleştirme işlemleri sürdürülecek'' dedi.

Bakan Çubukçu, kayıtlar esnasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi, öğrenci ve velilerden kayıt sırasında hiçbir surette zorla bağış ve gereksiz belge istenilmemesi konusunda uyarıda bulundu.




Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,267 µs