Özdemir İnce'ye cevap! | " /> Özdemir İnce'ye cevap! | "/>

En Sıcak Konular

Çölaşan'dan Özdemir İnce'ye cevap!

16 Temmuz 2009 13:58 tsi
Çölaşan'dan Özdemir İnce'ye cevap! Özdemir İnce iki kınama mektubu yazdı... Sıra Emin Çölaşan'a geldi... Çölaşan, İnce'ye sözlerini iade etti ve bakın neler anlattı?

Emin Çölaşan / Özdemir İnce'ye kınama mektubu 

Özdemir İnce kınama mektubu yazdı Çölaşan için...
Emin Çölaşan ise çok kızdı!
Tabir-i caizse burnundan soluyan bir yazı yazmış bugün.
'Yakışmadı Özdemir İnce yakışmadı' sana demiş.
Neden mi?
Bilmediği bir konuda tanıklık yapmayı kabul ettiği için...
Hatta bu yüzden Özdemir İnce'yi 'Patrondan korkmakla' suçlamış.
Yazısının sonuna da, 'Bakalım bu yazımı Ertuğrul'dan icazet almadan, makaslamadan yer verebilecek misin?' diyerek Özdemir İnce'yi biraz gaza getirmiş...
Özdemir İnce'nin "Mağduriyet fırsatçıcısının, iftiracısısın" sözlerini de kendisine iade etmiş Çölaşan...
Aslında biz Gazeteciler.com olarak, gazetecilerin köşe yazılarını tamamen yayınlamaktan yana değiliz ama Sözcü Gazetesi'nde yazan Emin Çölaşan'ın yazısını yayınlamak zorunda kaldık... Çünkü Sözcü'nün internet sitesinde köşe yazarlarına ayrılmış bir bölüm yok ki yönlendirelim...
Bu yüzden de bir konuya değinelim istedik... Biliyorsunuz ki Çölaşan'ın cevap hakkını sunacağı bir mecra yok internet üzerinde... Bu yüzden de Emin Çölaşan'a bir teklifimiz var... Eğer isterse cevap haklarını bundan sonra Gazeteciler.com aracılığı ile sunabilir...

Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan, sözü Emin Çölaşan'a bırakalım...
Bakalım Özdemir İnce, Çölaşan'ın bu makalesinden sonra neler söyleyecek?

(...)  Özdemir İnce, bana hitaben iki gün üst üste yazdığın yazılan okudum.
Patronun Bay Aydın Doğan benim Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi kitabımı mahkemeye vermişti ve benden 50 bin lira tazminat istiyordu. Davanın ilerleyen aşamasında sen dahil dört Hürriyet çalışanını tanık gösterdi.

ŞIRACININ ŞAHİDİ BOZACILAR

Bunların isimleri Ertuğrul Özkök, Enis Berberoğlu, Tufan Türenç ve Özdemir ince idi. İlki patronunun sağ kolu. ikincisi Ankara Temsilcisi, üçüncüsü gazetenin Yazıişleri Müdürü, dördüncü ise sen. Yani patronla amir-memur ilişkisi içerisindeki maaşlı elemanlar. Şıracının şahidi bozacılar!..

Üsküdar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya dördünüzü tanık gösterdiğini biz daha önce öğrenmiştik. Ama ne ilginçtir, Ertuğrul hariç hiçbirinizin, tanık gösterildiğinizden haberiniz yoktu! Buna sen de dahilsin.

TANIK GÖSTERİLDİĞİNİ BENDEN ÖĞRENDİN

Tanık gösterildiğinizi sen ve Tufan Türenç, benden öğrendiniz! Özellikle senin ismini tanık listesinde görünce çok şaşırmıştım. Patronunun kitabım nedeniyle bana karşı açtığı tazminat davasında sen neyin tanıklığını yapabilirdin? Benim Hürriyet'ten kovulmamla sonuçlanan olaylara ilişkin hangi somut bilgiye sahiptin? Bilmediğin bir konuda neye, hangi hukuk ve vicdan ölçülerine göre tanıklık yapacaktın?

Sana telefonda tanık gösterildiğini söyle diğimde şaşırmıştın. Önce inanmak istemedin, sonra bana aynen şunlan söyledin: "Beni tanık gösterdiklerini şimdi senden duyuyorum. Gerçek mi bu? Benim ne ilgim olabilir sana patronun açtığı dava ile! Ben bilmediğim bir konuda tanıklık falan yapmam." Doğrusu da bu idi. Bilmediğin bir konuda nasıl tanık olacaktın! Ama bunu içine sindirdin, mahkemede patron tanığı olarak boy gösterip ifade verdin. "Yazılarım hakkında Ertuğrul Bey karar verebilir. Ertuğrul Bey'in (yazılara) müdahaleleri doğaldır" diyebildin.

Ben de senin (ve tüm öteki tanıklann) mahkemede söylediklerini Sakıncalı Gazeteci isimli son kitabımda (mahkeme tutanaklarından) aynen kullandım.

HİÇ BİLMEDİĞİN DAVADA NASIL TANIKLIK YAPTIN?

Şimdi sana soruyorum: Hiç bilmediğin, içinde yaşamadığın, tamamen dışında olduğun bir davada nasıl tanıklık yaptın? Hem de tanık gösterildiğinden haberin yok iken!.. Çünkü patronun adına senin de tanıklık yapmanı istediler ve sen onlara 'Hayır' diyemedin! Çünkü Patrondan ve seni bir gece ansan Hürriyet'te köşe yazan yapan Ertuğrul'dan korktun...
Ve bilmediğin, içinde yaşamadığın bir olayda, mahkemeye gelip tanıklık yapmayı içine sincürebildin.

Yakışmadı Özdemir İnce, yakışmadı! Sen yaşını başını almış, yaşı 80'e yaklaşmış "olgun" bir fanisin! Orada senden beklenen "Ben bilmediğim konuda tanıklık yapmam" diyebilmendi. Bunu diyemedin.

En azından, sana yaptıklan o inanılmaz saygısızlığı dikkate alman gerekirdi. Çünkü tanık gösterildiğinden bile haberin yoktu ve bunu benden duymuştun! Mahkemede senin yazılarına müdahale edilmediğini, makaslanmadığını söyledin.

KENDİ SÖZLERİNLE KENDİNİ ELE VERİYORSUN

İyi de, o patronunun bana karşı açtığı davanın konusu senin değil, Hürriyet'te "Aman Tayyip'i kızdırmayalım" diye sürekli makaslanan benim yazılarımdı! Benim Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi kitabımda anlattığım yüzlerce olaydı.  Yazında diyorsun ki "Aydın Doğan'a 'Ben tanıklık etmem' mi diyecektim, senin lehinde yalana tanıklık mı yapmalıydım?"

Kendi sözlerinle kendini ele veriyorsun.
Yürekli insan böyle söyler ve orada, tamamen dışında olduğu, bilgi sahibi olmadığı bir konuda patron tanığı olarak boy göstermekten utanırdı. Aynca senden benim lehime tanıklık yapmanı isteyen, bekleyen mi oldu?

BAKALIM ERTUĞRUL'DAN İCAZET ALMADAN BU YAZIMI DA MAKASLAMADAN VEREBİLECEK MİSİN?

Sonuca bakalım: Mahkeme, Bay Aydın Doğan tarafından açılan tazminat davasını reddetti! Davacı patronunuz için amir-memur ilişkisi içerisinde yapılan tanıklıklar da böylece güme gitti. Yazık oldu! Yazılarında benim için kullandığın "Utanacak mısın, saptınyorsun, mağduriyet fırsatçısı, iftiracı" gibi sözcükleri sana aynen iade ediyorum. Benim hayatımda utanacağım, saptırdığım konular olsaydı, onlan mahkemede "beni kovma gerekçesi" olarak senin patronunun avukatlan, ya da Ertuğrul açıklardı. 32 yıllık gazetecilik yaşamımda senden önce daha niceleri tepeme binerdi.

Bakalım bu mektubuma (Ertuğrul'dan icazet almak koşuluyla) köşende aynen, makaslamadan yer verebilecek misin! O yüreğe sahip misin? Hiç sanmam.

gazeteciler.com

İlgili haberler;

Özdemir İnce'den Çölaşan’ı kınama (2)

Emin Çölaşan’a kınama mektubu(1)



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,978 µs