En Sıcak Konular

AK Partili belediyeye molotoflu saldırı

16 Temmuz 2009 13:27 tsi
Sakarya'nin Arifiye ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Ak Parti'li Belediye'ye moltoflu saldırı düzenlendi.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde belediye binasına elektriklerin kesik olduğu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından molotofkokteyli atıldı.

Alınan bilgiye göre, olay bu sabaha karşı Arifiye Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Yağmur ve fırtınayla birlikte elektriklerin kesildiği sırada belediye binasının bahçesine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler hazırladıkları molotofkokteyli belediye binasına atarak binayı yakmak istedi. Molotofkokteyli şans eseri binanın bodrum katı ile 1 katı arasında bulunan beton zemine çarparak yere düştü.

Güvenlik kameralarının yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle devre dışı kaldığı olayda, saldırganlar karanlıktan yararlanarak kaçmayı başardı. Sabah mesaiye gelen belediye işçileri, belediye binasında siyah lekeleri ve yerde cam kırıklarını fark etti. İşçilerin durumu Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'ya bildirmesi üzerine, olay yerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bomba uzmanları, olay yeri inceleme ekipleri ile Arifiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sivil ve resmi ekip geldi.

Binada bulunan molotofkokteylinin bıraktığı lekeler ve yerde bulunan cam kırıkları tek tek görevli ekipler tarafından incelendikten sonra muhafaza altına alındı. Olayla ilgili toplanan deliller, delil poşetlerine konularak incelenmek üzere olay yeri laboratuarına götürüldü. Vatandaşlar ve belediye çalışanlarının korkulu bakışları altında polisin incelemesini tamamlanmasının ardından, belediye binası işçiler tarafından yıkandı.

Belediye binasında bulunan güvenlik kameraları polis tarafından incelemeye alınırken saldırının gerçekleştiği sırada yaşanan kesinti nedeniyle kameraların kayıtta olmadığı öğrenildi. Polis saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir araştırma başlatırken, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu saldırının münferit bir saldırı olduğunu kimseden tehdit almadıklarını söyledi. Karakullukçu açıklamasında, "Biz saldırı olarak görmüyoruz yani. Tabi sabah geldiğimde öyle bir şeyle karşılaştık.

Bu münferit bir olay. Biz normal görevimizi yapıyoruz. Kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Polis gerekli araştırma ve incelemeyi yapıyor. Bizim hiç kimseyle herhangi bir şeyimiz yok. Biz normal bir şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Herhangi bir yerden olumsuz bir tepki almadık. Kimseyle bir şeyimiz olmadı. Belki çocuk ve küçük bir çocuk olayı olarak görüyoruz. Olay inceleniyor inceleme sonucuna göre ne olduğu ortaya çıkacak" dedi.

ajanslar



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs