En Sıcak Konular

Artvin'deki selde ölü sayısı 4'e çıktı

16 Temmuz 2009 12:19 tsi
Artvin'in Şavşat ilçesinde selde ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Özel eğitimli köpeklerin de kullanıldığı aramalarda çamura saplanmış bir kadının ve ağaçların arasına sıkışmış bir erkeğin cesedine ulaşıldı.

Artvin'in Şavşat ilçesindeki selde kaybolanlardan bir kadının cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, bir kadının ihbarı üzerine, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri çalışmalarını, Tigrat Deresinin, ilçe merkezinden yaklaşık 3 kilometre aşağısındaki bölümde yoğunlaştırdı. Özel eğitimli köpek yardımıyla yapılan aramada, dere kenarında, ağaçlar arasındaki, çamur içinde bir kadının cesedi bulundu.

BULUNAN CESEDİN, DÜNDEN BERİ KAYIP OLAN MAVİNUR DURMUŞ AİT OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Artvin'in Şavşat ilçesinde meydana sel sonrası dere kenarında bulunan cesedin, Mavinur Durmuş'a ait olduğu bildirildi.

Bir kadının ihbarı üzerine Tigret Deresi'nin ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Satnel Kaledibi mevkisinde, özel eğitimli köpeğin yardımıyla bulunan kadın cesedinin, dünden beri kayıp olan 40 yaşlarındaki Mavinur Durmuş'a ait olduğu tespit edildi.

Bazı bölümlerinin parçalanmış olduğu gözlenen cesedin incelenmesi için olay yerine nöbetçi savcının gelmesi bekleniyor.

Mavinur Durmuş'un cesedinin bulunmasıyla, selde ölenlerin sayısı 3'e çıktı. Daha önce selde yıkılan evinin enkazı altında kalan Lütfiye Acar ile sel suyuna kapılan Dildar Demiral'ın cesedi bulunmuştu.

Selde kaybolan 6 yaşındaki Selin Demiral ile Dildar Demiral'ın eşi Özgen Demiral'a ise henüz ulaşılamadı.

BİR ERKEĞİN CESEDİ AĞAÇLARIN ARASINA SIKIŞMIŞ VAZİYETTE BULUNDU

Artvin'in Şavşat ilçesinde meydana gelen selde kaybolanlardan birinin daha cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Mavinur Durmuş'un cesedinin bulunduğu Tigrat Deresinin, ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Satnel Kaledibi mevkisinde aramalarını yoğunlaştıran Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, ağaçların arasına sıkışmış bir erkek cesedine ulaştı.

Ağaçların motorla kesilmesiyle çıkarılan cesedin, kayıp olan 60 yaşlarındaki Özgen Demiral'a ait olduğu belirlendi.

Artvin İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem olay yerine gelerek, incelemelere başladı.

Böylece, Şavşat ilçesinde dün meydana gelen selde ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Daha önce Lütfiye Acar, Mavinur Durmuş ve Özgen Demiral'ın eşi Dildar Demiral'ın cesedi bulunmuştu.

Selde kaybolan 6 yaşındaki Selin Demiral'ın aranmasına ise devam ediliyor.

SELDE HAYATINI KAYBEDEN LÜTFİYE ACAR'IN, CUMARTESİ YAPILACAK KIZININ DÜĞÜNÜNE HAZIRLANDIĞI ÖĞRENİLDİ

Artvin'in Şavşat ilçesinde dün meydana gelen selde hayatını kaybeden Lütfiye Acar'ın, cumartesi günü yapılacak kızının düğünü için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Şavşat ilçesinden geçen Tigrat Deresi üzerindeki iki bendin, yoğun yağış nedeniyle yıkılması sonucu meydana gelen selde, çöken evinin enkazı altında kalarak ölen Lütfiye Acar'ın kızının, cumartesi günü kızının düğününü olduğu belirtildi.

Acar'ın, selden kısa süre önce komşularına davetiye dağıttığı ve düğünü için hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu arada, olayın görgü tanıklarından Ali Dede, AA muhabirine, dere kenarındaki evlerinde bulundukları sırada patlama sesi gibi bir ses duyduklarını belirterek, ''İlk önce hanım dışarı çıktı. Daha sonra ben de dışarı çıktığımda gelen sel arabaları, atölyeleri ve evleri önüne alarak götürdüğünü gördüm. Her şey 3 saniyede oldu'' dedi.

Sele kapılmaktan son anda kurtulduğunu ifade eden Dede, ''Sel suları gelmeye başlayınca ben dereden uzaklaşarak evimin yakınındaki demir korkuluklara tutunarak kurtuldum. Ama dere kenarındaki baraka türü bir yapıda ekmek yapan halamın gelininin de aralarında bulunduğu biri çocuk 4 kişiyi sular götürdü'' diye konuştu.

Makine teknisyeni Müfit Yılmaz da, dere üzerinde 2008 yılından beri bent yapımının sürdüğünü belirterek, şunları anlattı:

''Dere yatağının üst kısmındaki birinci bent yıkılınca, aşağıdaki diğer bent de yıkıldı. Bentlerden kopan beton parçaları ve su aşağıya doğru gelip ev ve iş yerlerinde tahribat oluşturdu. Bentler yeterince demir kullanılmadığı için yıkıldı. Su baskını sonrası dehşet verici bir görüntü oluştu. Şavşat bir dağın eteğine kurulduğu için 5 ile 10 yılda bir sel olur. Ancak bugüne kadar en şiddetli olan ve en ağır tahribat yapan sel, bu oldu.''

Görgü tanıklarından Haydar Yurtcan ise yaşanan selden kendilerini zarar görmediğini ancak komşularının çok zararı olduğunu belirterek, ''Böyle bir afet daha önce hiç görülmedi'' dedi.


AA



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs